Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2014/1 No’lu Genelgesi gereği Tarımsal Amaçlı Kooperatiflerin Finansman İhtiyaçlarının Uygun Koşullarda Karşılanması amacıyla T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması ile ilgili Bozdoğan İlçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal’ın da katıldığı bilgilendirme toplantısına; Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Arslan, Bozdoğan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Soner Altun, Ziraat Bankası Bozdoğan Şube Müdürü Mustafa Büyütenkötek, Tarım Kredi Kooperatifi Bozdoğan Şube Müdürü Burhan Dağlar katıldı.
Bozdoğan Merkez başta olmak üzere Altıntaş, Başalan, Çamlıdere-Amasya, Dömen, Dutağaç-Kızılca, Körteke, Örmepınar, Örtülü, Yazıkent ve Yeşilçam mahallelerinde kurulu ve faaliyette bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile Olukbaşı mahallesinde kurulu bulunan Sulama ve Kemer-Güvenir-Akyaka mahallesinde kurulu kooperatif yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Katılımcılara kooperatiflerince en az 15 ortağın katılımıyla hazırlanacak süt sığırcılık, besi sığırcılığı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kümes hayvancılığı gibi konularında bilgiler veren Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Köksal, hazırlanacak kooperatif projelerinin Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün onayı ile Banka ve Tarım Kredi Kooperatifinden düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullanılabileceğini kaydetti. Köksal, katılımcıları bilgilendirerek, konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmaları için İl Müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olduklarını belirtti.