Bozdoğan’a bağlı Altıntaş köyünde yaşayan ve arkadaş olan 6 genç 91/4 tertip olarak 21 Kasım’a birliklerine teslim olacak. Yörenin geleneği olarak sırtlarına işlemeli üzerinde ‘O Şimdi Asker’ yazılı al yazmaları ile akrabalarını ziyaret eden gençler örnek bir davranış sergileyerek Nazilli’de önemli ziyaretlerde bulundular. İlk olarak Nazilli Ülkü Ocağını ziyaret eden 6 genç Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat ile uzun süre sohbet etti. Ülkü Ocağı Başkanı Irgat, askere gidecek 6 gence günün anısı olması isteğiyle Türk Bayrağı, Ülkü Ocağı saati ve anahtarlığı hediye etti. Sohbetin ardından ülkü ocağı yetkilileriyle birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Nazilli Şubesi ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı ziyaret eden gençler Dernek Başkanları ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık’tan helallik istediler. Emekli Astsubaylara vatan için görev yaptıkları için çok teşekkür ettiklerini ifade eden gençler, Muharip Gazilere ise ‘bizde vatan için ölmeye hazırız’ dediler.Bozdoğan’dan 91/4 tertip olarak askere gidecek olan Davut Baştekin ve Yunus Başlıoğlu Manisa/Kırkağaç’a, Ferdi Akkaya İzmir/Foça’ya, Sezer Cankaya Çanakkale/Ezine’ye, Nail Çolak Karabük/Safranbolu’ya ve Feridun Altıntaş’ın ise Aydın/Merkez’de bulunan birliklerine 21 Kasım 2011 günü teslim olacakları belirtildi.

“BAŞKANLAR ZİYARETTEN MEMNUN”
Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat; “Ülkü ocaklarına mensup gençlerimizin bir an evvel askere gidip, birliklerine teslim olmak istemeleri bizleri gururlandırmıştır. Günümüzde Askerlikten kaçmak için çeşitli mücadele verenlere ülkü ocaklarındaki gençler Türk’lük dersi vermişlerdir. Türk-İslam ahlakı ile yetişmiş ülküdaşlarıma hayırlı teskereler diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş; “Gençlere biz örneğiz, bizden feyiz alıyorlar. Bizde onlara askerlikle ilgili bilgiler verdik. Askerlikte Neler yapması gerektiğini nöbetlerinden, terhislerine kadar olan bilgileri verdik. Bu bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Türk gençleri vatan ve bayrak sevgisi ile askere giderken bizleri de ziyaret ederek bilgimize başvuracaklarına inanıyorum” dedi.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu; “Gençlerimizin ziyareti ilk oldu. Bugün ülkemizde askere nasıl gitmeyebiliriz diye 9 takla atan insanların bulunduğu bir dönemde bu çocukların severek, koşarak, zevkle askere gitme hevesini görünce gözyaşlarımızı tutamadık. Bugün artık askerlik mesleğini bile yaparken çekinildiği dönemde çok duygulandık. Hepsine çok teşekkür ediyorum, inşallah tüm askere giden gençlerimiz bu arkadaşlardan örnek alırlar ve zevkle askere giderler” dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise; şunları söyledi: “Bozdoğan’ın Altıntaş köyünden çocuklarımızın bu ziyareti bizleri memnun etti. Asker ocağı bilindiği gibi Peygamber ocağıdır. Bu ocağa böyle zevkle, şevkle gitmeleri bizi gururlandırdı. Kendileri birçok yaşıtının çeşitli bahanelerle gitmediği asker ocağına adeta koşarak gitmesi bizleri memnun etti. Çocuklarımıza hayırlı teskereler diliyorum, inşallah sağ salim dönerek ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum”

39.20111112085704.jpg