Hayallerindeki doktorluk mesleği için derslerine çok çalışarak başarılı olan Gülcan’dan geriye 3 çift kıyafeti ve 1 çiftte ayakkabısı kaldı. Her şeyin kader olduğunu da sık sık dile getiren acılı anne, ‘ölüm onu böyle çağırmış, yapacak bir şey de yok’ diyerek de metanetini korumaya çalışıyor.

Ümit Özmen'in haberine göre; Bozdoğan ilçesi Konaklı Mahallesi’nde Salı günü meydana gelen trafik kazasında; Kızıltepe Mahallesi’nden Bozdoğan ilçe merkezinde kurulan semt pazarına gitmek üzere emekli astsubay Mehmet Ali Ülken (62) idaresindeki 09 YC 807 plakalı otomobille yola çıkan 5’i aynı aileden 7 kişi kaza yapmıştı. 40 metrelik uçuruma yuvarlanarak hurdaya dönen araçta bulunan sürücü Mehmet Ali Ülken, Kayhan Süngül (25), Talip Süngül (60), Gülay Süngül (19), Hedem Süngül (75), Hedem Süngül, Durmuş Ali Madran (65) ve Gülcan Menemenli (8) olay yerine hayatını kaybetmişti. Kaderleri aynı kazayla sona eren 7 kişi için Bozdoğan Belediyesi’ne ait iş makinesi tarafından yan yana mezarlar kazılarak defnedilmişti.

ÜŞÜMESİN DİYE ARABAYA BİNDİRMİŞLER

Geçimlerinin çiftçilik olduğunu ifade eden acılı baba Latif Menemenli (49), Kayhan Süngül’ün yeni aldığı arabasıyla komşuları Mehmet Ali Ülgen’den kendilerini Bozdoğan’daki pazara götürüp getirmesi için ricada bulunduğunu ifade etti. Eşinin ağabeyi Talip Süngül’ün de ilçeye gideceğini öğrendiği için kızları Gülcan’ı üşütüp hasta olmaması için 6 kişinin olduğu arabaya bıraktığını belirten baba Latif Menemenli; “Gülcan’ı dayısının yanına bırakıp motosikletle biz önden yola çıktık. 5 dakika sonra beni aradılar ve kazanın olduğunu söylediler. Yarı yoldan geri döndüm. Kaza yerine geldiğimizde korkunç manzarayla karşılaştık. Canımız yandı. Çok üzgünüz” ifadelerini kullanırken, aracın evlerinin yakınında tekleyerek durduğunu görenler olduğunu söyleyerek, kazanın araç arızasından olma ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

KIYAFET İÇİN OKULA GİTMEDİ

Kaza sabahı, Bozdoğan’da kurulan halk pazarına giden ailesinin ‘hadi sana da artık kıyafet alalım’ sözü ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla eğitim gördüğü Bozdoğan Kemer Hes İlkokulu’nda okuyacağı şiirden vazgeçen Gülcan’ı motosiklette üşümesin diye ağabeyiyle gönderdiğini ifade eden acılı anne Dudu Menemenli (39); ‘Keşke üşüseydi, hasta olsaydı da şimdi yanımızda olsaydı’ diyerek gözyaşı döküyor. 3. sınıf öğrencisi olan Gülcan’ın derslerinde çok başarılı olduğunu ve büyüyünce Doktor olmak istediğini söyleyen acılı anne; “Doktor olup bize bakacağını söylüyordu. Maddi durumumuz iyi olmadığı için hep anne seni kraliçeler gibi yaşatacağım diyordu ama olmadı. Artık ondan kalan birkaç fotoğraf, kıyafet ve ayakkabısı ile avunacağım. Allah geride kalan 2 çocuğuma sağlık versin. Bizim ömrümüzden alıp, onlara versin” dedi.

MUHTARDAN YARDIM ÇAĞRISI

2 odalı evde çocuklarıyla aynı odada yattıklarını söyleyen Dudu Menemenli, liseyi dışarıdan okuyan Levent Menemenli (15) ile Kemer Hes Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Mithat Menemenli’nin (13) daha iyi yaşamaları için çalıştıklarını belirtti. Öte yandan Kızıltepe Mahalle Muhtarı Necdet Ülken’de kaza sonrası ailelerin zor durumda kaldığını dile getirdi. Talip Süngül’ün vefat etmesi ile eşi ve 3 çocuğunun geride kaldığını, Herdem Süngül’ün vefatı ile kızı Tennur Süngül’ün yalnız kaldığı, Durmuş Ali Madran’ın vefatı ile eşi Muradiye Madran’ın yalnız kaldığı, Mehmet Ali Ülken’in vefatı ile de eşi Hanife Ülken’in yalnız kaldığını söyleyen Muhtar Ülken, “Geride kalan ailelerimiz zor duruma düştü. Yetkililerden ve hayırseverlerimizden geride kalan çocuklar için en azından destek bekliyoruz. Biz köy halkı olarak yanlarındayız ama nereye kadar destek olabiliriz” ifadelerini kullandı.

bozdoganli-ailenin-acisi-dinmiyor.jpg

bozdoganli-ailenin-acisi-dinmiyor-001.jpg

bozdoganli-ailenin-acisi-dinmiyor-002.jpg