CHP Bozdoğan İlçe Teşkilatı, İlçe Danışma Meclisi Toplantısı düzenledi.
Toplantıda 12 Eylülde yapılan referandumun sonuçlarını değerlendiren CHP Bozdoğan İlçe Başkanı Hikmet Saatçi, teşkilat olarak gereken çalışmaları yaptıklarını ancak yine de ilçe genelinde yüzde 57.64, ilçe merkezinde ise yüzde 62'lik ''hayır'' oylarını yeterli görmediklerini söyledi.
Referandum nedeniyle yapılan çalışmalara katılan Belediye Başkanı Tümer Apaydın'a teşekkür eden, Saatçi, önümüzdeki yılın seçim yılı olduğunu hatırlatarak, çalışmaların titizlikle sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.
CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen değişimi ilçe örgütü olarak olumlu bulduklarını ifade eden Saatçi, CHP'nin milletvekili genel seçimlerinden önce ön seçim yapacağını ifade ederek, ilçe teşkilatının etkili olabilmesi için üye sayısının artırılması gerektiğini söyledi.
Toplantıda Belediye Başkanı Tümer Apaydın, 2010 yılı Mart ayından bu yana devam eden içme suyu sorunu ile bilgi verirken, daha önce çalışan belediye başkanlarına teşekkür ederek, bu öz verili çalışma sonrasında Madran Memba Suyu'nun bir marka olduğunu söyledi.
Belediye Başkanlığı döneminde kaynakların iyileştirmesi için önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Başkan Apaydın, Bozdoğan Belediyesi'nin borcu olmadığını, memurunun, işçisinin parasını zamanında ödediğini belirtti.
Kanun gereği su kaymaklarının İl Özel İdaresi tarafından kiraya verildiğini hatırlatan Başkan Apaydın, Mart 2010 yılında yapılan girişimlerin istenilen sonucu vermediğini, yüksek bedelle kiraya verilmek istenen su kaynakları için İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihaleye girmediklerini ifade etti.
Şimdiye kadar Bozdoğan'ın menfaatlerini ön planda tuttuklarını anlatan Başkan Apaydın, Belediye ait Su Dolum Tesisleri için düşünülen değişikliğin son aşamasına gelindiğini, bayramdan sonra çalışmaların sonuçlanacağını ümit ettiğini belirtti.
Soruları yanıtlayan Başkan Apaydın Bozdoğan'ın yüzde 70'ini kapsayan arıtma tesisinin temeli atıldığını, çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
Bozdoğan'da park sorunu olduğunu, yaya kaldırımlarının gereğinden fazla işgal edilerek, trafiğin aksadığını, belediye olarak buna bir çare bulunmasını isteyen Bozdoğan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurettin Atça'nın bu isteğini cevaplandıran Başkan Tümer Apaydın, ''Belediye olarak biz gereğini yaptık. İlçe trafiğinin bu konuya eğilmesi gerekir. Her şeyi belediyeden beklemeyelim'' dedi.