Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "MİT Yasası'nda yapılan değişiklik gayet açık. Savcıların izin talebinde bulunmasında bir anormallik yok. Sayın Başbakanımız değerlendirip bir karar verecektir. Olağanüstü bir durum yok." dedi.

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak için Yozgat'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çağrı merkezi açılışı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MİT Yasası'ndaki değişiklik ve Başbakandan izin talebi konusundaki soruya da cevap veren Bozdağ, "Yasalar gayet açık, savcıların görevi yasalarda belli. MİT Yasası'nda yapılan değişiklik de gayet açık. Savcıların izin talebinde bulunmasında bir anormallik yok. Sayın Başbakanımız değerlendirip bir karar verecektir. Olağanüstü bir durum yok." diye konuştu.

"MAZBATASINI ALAN BİR KİŞİ MİLLETVEKİLİ STATÜSÜNÜ KAZANMIŞ OLUYOR"

Merve Kavakçı'nın iade-i itibarı ile ilgili soruyu ise Bozdağ, "Kavakçı, seçimlere girmiş, milletvekili seçilmiş, mazbatasını almış ve milletvekili hak ve yetkilerine sahip olma yeterliliğini kazanmıştır. Benim söylediğimi muhalefet kendi istediği doğrultuda değiştirerek kullanıyor. Milletvekillerine bugüne kadar milletvekili değildir demedik. Haberal'da diğerleri de milletvekilidir. Milletvekili olduklarını hep söyledik. Burada tartışılan konu bu milletvekilleri yemin etmedikleri halde, meclis başkanlığının aldığı kararla bunların milletvekili olduğunu ifade etti. Özlük haklarının iadesine veya özlük haklarının ödenmesine karar verdi ve doğru bir karar bu. Çünkü mazbatasını alan bir kişi milletvekili statüsünü kazanmış oluyor. Milletvekilliği hak ve yükümlülüklerine sahip oluyor. Sayın Merve Kavakçı'da seçime girmiş, seçimi kazanmış, mazbatasını almış, yeminini yapamamış bir milletvekilidir. Merve Kavakçı açısından da baktığınızda, oda yemin edememiş diğerleri de yemin edememiştir. Yemin edemeyen tutuklu milletvekillerinin özlük hakları iade ediliyorsa, yemin edememiş sayın Merve Kavakçı için de aynı şekilde değerlendirme yapılması gerekir. Malesef CHP'liler, benim konuşmamı, kendi istekleri doğrultusunda temil yaparak başkalaştırıyorlar. Benim dediğim şey çok açık." değerlendirmesinde bulundu.