Sırrı bilim dünyasını açıklamakta ve çözmekte çaresiz bırakan boynuzlu insanların sonuncusu Ziyuan kentinde yaşayan 84 yaşındaki Huang Yuanfan:

İngiliz haber sitesi Metro.co.uk"ye göre, Huang"ın kafasında iki yılda çıkan boynuz, şu anda 7.62 cm'e ulaştı. Huang, kafasında küçük bir şişkinlik olduğunu fark ettiğinde, bu sert oluşumu koparmaya çalıştı, hatta törpülemeye bile kalktı ancak boynuz uzamaya devam etti.

Huang, “Doktorlar, buna neyin neden olduğunu bilemediklerini söyledi. Boynuzu kafamdan almaları da bir şey değiştirmedi. Yeniden çıkmaya devam etti” diye konuştu.

Huang ek olarak, “Boynuzu şapkayla saklamaya çalıştım ancak uzadıkça şapkanın içinden de belli olur hale geldi” dedi.

BİLİM DÜNYASI AÇIKLAYAMIYOR

Huang, kafasında bir boynuzla yaşayan tek kişi değil. Geçen yıl, kafasında ikinci bir boynuz çıkaran 101 yaşındaki Zhang Ruifang, gazetelerin manşetlerinde kendine yer bulmuştu.

Ruifang"ın kafasındaki ilk boynuz ise 6.35 cm"ye ulaşmıştı. Son yıllarda, Çin"den kafasında boynuz çıkan yaşlı insanlara yönelik gelen haberler arttı. 2007"de, 93 yaşındaki Ma Zhong Nan"ın kafasının tam üzerinde 10.16 cm uzunluğunda bir boynuz oluşmuştu.

Ma, kaşınana dek kafasındaki oluşumun farkında varmadı ve sonrasında çevresinden yardım istedi. Yine aynı yıl, 95 yaşındaki Xiou Ling, tam da alnının ortasından çıkan ve yüzüne doğru bükülen, yaklaşık 7 cm"lik boynuzuyla gündeme geldi. Xiou, boynuzun dört yılda uzadığını söyledi.

2006 yılındaysa, Çin"in Xinyang bölgesinden, Zhang Yuncai, kafasında bir sivilcenin çıktığını düşündü. Daha sonra o sivilcenin büyümeye devam edip, 5.8 cm uzunluğunda bir boynuza dönüşünce, şişkinliğin yalnızca bir sivilceden ibaret olmadığını anladı.

Doktorlar, bu boynuzu ücretsiz bir şekilde kafasından aldı.

YALNIZCA ÇİN'DE BULUNMUYORLAR

Elbette boynuzlu insanlar yalnızca Çin"de görülmüyor. Örneğin, Ocak 2007"de, Yemen Observer adlı yayın kuruluşu, o tarihte 102 yaşında olan Salih Talib"in 78 yaşında bu yana kafasının sol tarafında bir boynuzla yaşadığını yazdı.

Observer gazetesinde konuşan Talib, “Bir gün, elimi kafama götürdüm ve başımın sol tarafında bir sertlik hissettim. O zamanlar, şu anki gibi tıbbi olanaklara sahip değildik ve ben de ihmal edip, üzerine gitmedim. Bana rahatsızlık vermiyordu. Ancak haftalar geçtikçe o sertliğin büyümeye başladığını gördüm” dedi.

Talib"in kafasındaki boynuz, 2006 yılında çıkarılana dek, 48.56 cm"ye ulaşmıştı. Ancak ameliyatın hemen ardından, boynuz yeniden uzamaya başladı.