Konya'da yaşayan emekli inşaat mühendisi Ahmet Remzi Şeker, Kurban Bayramı tatilini geçirmek için Ekim ayında emekli öğretmen eşi Hatice Şeker ile Antalya'ya geldi. 25 Ekim tarihinde Konyaaltı ilçesi, Altınkum Mahallesi'nde kaldırımda yürüyen Şeker çiftine başka bir araca çarparak savrulan bir otomobil çarptı. Kazada hastaneye kaldırılan Hatice Şeker'in omzunun çıktığı ve ayağının kırıldığı, Ahmet Remzi Şeker'in ise kaval kemiğinin kırıldığı tespit edildi. Antalya'daki bir hastanede 5 gün müşahede altında tutulan Ahmet Remzi Şeker taburcu edildi.

Kazanın ardından sürekli boynu ağrıyan Şeker, 40 gün sonra yeniden aynı hastaneye gitti. Hastanede MR'ı çekilen Şeker'in boynunun kırık olduğu tespit edildi. Doktorların acilen ameliyat olmasını istediği Şeker'in kalbe giden damarlardan birisinin de tıkalı olduğunu belirlendi. Şeker'e özel bir hastanede, hem by-pass hem de boyun kırığı ameliyatı yapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu, meslek hayatında ilk defa böyle bir vakayla karşılaştığını söyledi.

Kaza sonucu boyunda oluşan kırığın çok tehlikeli bir yerde bulunduğuna dikkati çeken Kılınçoğlu, Şeker'in ikinci boyun omurunun parmak çıkıntısının kırıldığını ve bu tür hastaların genellikle kırık nedeniyle ya nefessiz kalıp öldüğünü ya da omuriliğinin zarar görmesi sonucu felç kaldığını vurguladı.

Kılınçoğlu, ''40 gün boynu kırık şekilde yaşaması mucize. Çünkü boynunu kontrolsüz bir şekilde hareket ettiriyordu. Normal şartlarda böyle kırıkları hiç kıpırdatmadan ameliyata alıyoruz. Kitaplarda bile 56 gün boyun kırığıyla sağlıklı bir şekilde yaşaması yazmaz. Ameliyata kadar hiçbir sinir hasarı olmadan gelmesi büyük şans. Yani hayatta kalması gerçekten inanılmaz'' dedi.

Hastanın ameliyata alınacağı sırada kalp damarının da tıkalı olduğunun belirlendiğini dile getiren Kılınçoğlu, ''Şeker'in daha önce de farkında olmadan kalp krizi geçirdiği ve kalp damarının tıkalı olduğu belirlendi. Bu nedenle önce by-pass yapıldı. Ardından kırık ameliyatını gerçekleştirdik. Operasyonlar toplam 6 saat sürdü. Kırık kemik kaynadı ve hastayı taburcu ettik. Hastanın sağlık durumu oldukça iyi'' dedi.

Kırık boyunla 56 gün yaşayan bir çocuk babası Ahmet Remzi Şeker ise kazadan sonra ayağa kalktığı sırada başının öne düştüğünü ve başını boyun hareketiyle kaldıramadığı için eliyle kaldırdığını söyledi. Boynunun kırık olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadığını anlatan Şeker, tek şansının boyun ağrısı nedeniyle boyunlukla gezmesi olduğunu ifade etti. Kalp damarının tıkalı olduğunu da boynunun kırık olması sayesinde öğrendiğini söyleyen Şeker, daha önce kalp krizi geçirdiğinden de haberi olmadığını ve buna çok şaşırdığını dile getirdi.