Araştırmacı gazeteciliğin duayeni Uğur Dündar’ın Fenerbahçeliliği’ni bilmeyen yoktur. Bir dönem Aziz Yıldırım Yönetimi’nde yöneticilik de yapan Dündar, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yaptığı konuşmayla gündeme damgasını vurdu. 
 
Yaptığı konuşmayla, Kaptan Alex, Volkan Demirel’le yöneticiler Ali Koç ve Yasemin Merçil’i kongreye katılan tüm üyelere ayakta alkışlatan usta gazetecinin kapısını çaldık ve yaşanan son gelişmeler üzerine düşüncelerini sorduk. 
 
Uğur Dündar’ın, tıpkı teknik direktör Aykut Kocaman gibi, Fenerbahçe’nin boynuna bir ip atıldığını söylemesi dikkat çekiciydi. İşte usta gazetecinin görüşleri:
 
Platini kararından emin değil
 
Platini kendisine karşı açılan davalar için Avrupa Birliği’nden koruma kalkanı istedi. Bu demek ki, Platini aldığı kararlardan korkuyor ve emin değil. Ben de yaptığı uygulamaların hesabını yargı önünde veremeyeceğini düşünüyorum.
 
UEFA’nın da Türkiye’ye bir üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapması kabul edilebilir bir davranış değildir. Onur kırıcı bir durumdur. TFF de UEFA’ya karşı o dik duruşu sergileyememiştir. 
 
Aykut Kocaman’ın da dediği gibi, madem ki evrensel anlayış ve sıfır tolerans, o halde Fenerbahçe de bu sıfır tolerans anlayışına bağlı olarak Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edildiyse, Süper Lig’de ne işi var.
 
Aydınlar’ın ihracına karşıyım
 
Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın TFF Başkanı seçildikten sonra yaptığı açıklamalar ve verdiği sözler, sonraki açıklamalarıyla değerlendirildiğinde bizzat kendisinden tekzip yedi. 
 
Sayın Aydınlar deyim yerindeyse Fenerbahçe’nin boynuna bir ip geçirerek bıraktı. Fenerbahçe’nin boynunda bir kılıç sürekli sallanıp duracak. Ancak ben, Mehmet Ali Aydınlar’ın kulüpten ihracına kesinlikle karşı bir insanım. Zaten genel kurula böyle bir önerge de verilmedi.
 
Verilseydi üyeler tarafından kabul görmeyeceğini düşünüyorum. Ben, Mehmet Ali Aydınlar’ın yerinde olmak istemezdim. Başkan olur olmaz pimi çekilmiş bir bombayı kucağında buldu.
 
Şu süreçte kongreye ihtiyaç yok
 
Fenerbahçe’nin şu süreçte bir kongreye ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Muhalif gruplar da kongrede zaten düşüncelerini ortaya koyma fırsatı yakalayabildiler. Orası aile içi bir toplantıdır. Bunun aksini düşünmüyorum. Pazar günü de herkes konuştu ve Fenerbahçe sevgisi herkeste ağır bastı.
 
Tüm konuşmalarda da bunu net bir şekilde gördük. Muhalefet denince akla gelen ilk isimdir Sadettin Saran. Onun gösterdiği sorumlu davranışı ve kulübün içerisinde bulunduğu durumda sergilediği duruşu çok takdir ettiğimi de ifade etmek istiyorum. Zaten olağanüstü genel kurul yapıldı bundan sonra da seçimli genel kurul için Mayıs ayı beklenecek.
 
Ali Koç ismi camia için şans
 
Yönetimin tamamının krizi doğru yönetemediğini söylemenin yanlış olacağını belirten Uğur Dündar, Başkanvekili Nihat Özdemir’in, herkesi şoke eden istifasının sebeplerini ve ardından göreve geri dönme kararını, gerekçeleri ile açıklaması gerektiğini söyledi. Dündar konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Ancak Ali Koç, Yasemin Merçil gibi zorlu süreçte yoğun mesai harcayan yöneticilerimiz de var. Yasemin Hanım’ın 45 bin kadın ve çocuğu stadyuma toplaması bence olağanüstü bir başarı ve özveridir.
 
Aynı şekilde Sayın Ali Koç’un, sürecin başından beri kritik anlarda ortaya çıkarak, fair-play anlayışı içerisinde camiaya verdiği mesajlar Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazılması gereken mesajlardır.”
 
‘Ben görev almak istemem’
 
“Mayıs ayında yapılacak genel kurulda öncelikli olarak Başkan Aziz Yıldırım “Ben görevi bırakıyorum” derse yeni bir başkan ve yönetim arayışı içine girilir. 
 
Ben, zaten Ali Koç ismini Fenerbahçe camiası için büyük bir şans ve bir kazanç olarak düşünüyorum. Ben ise, kulüp içinde kendi adıma herhangi bir görev alma isteğimin olmadığını söyleyebilirim.”
 
Aykut Kocaman tam bir lider
 
Kocaman diyor ki; “Biz sahada bileğimizin hakkıyla şampiyon olduk. Bunun aksini ispatlarlarsa ben kariyerimi noktalarım.” Yani sahada futboldan ve alınan sonuçlardan öylesine emin ki, bir bakıma Fenerbahçe adına büyük bir özveri göstererek kariyerini bitirme kararı alıyor. Onu pırıl pırıl bir gelecek bekliyor.
 
Aykut Kocaman sadece bir teknik direktör değil, bir liderdir. Geçen sene Aykut Kocaman’ı sezonun ilk yarısında en çok ben eleştirdim. Ancak bunu yaparken hep kişiliğini ayırdım. İkinci yarıda gelen başarılar sonunda en fazla alkışlayanlardan birisi de bendim. Aykut Kocaman’ı en zor gününde yalnız bırakmayacağız ve gerektiği noktalarda kendisine omuz vereceğiz.
 
FANATİK