Eklemlerin bükülerek işlevini kaybetmesi ve kasların zayıf çalışması olarak bilinen "Artrogripozis" hastalığı nedeniyle dünyaya boynu ters şekilde gelen Brezilyalı Claudio Vieira de Oliveira, doktorların çok kısa süre ömür biçmesine rağmen azmiyle tüm dünyaya örnek oldu.

Boynu ters olarak doğan ve doktorların çok az ömür biçtiği Claudio, omuzlarını, kollarını ve ellerini kullanamamasına rağmen ağzıyla yazı yazmayı, dudaklarıyla bilgisayar kullanmayı ve dizleri üzerinde yürümeyi öğrenerek Brezilya'nın Feira de Santana Devlet Üniversitesi'nden mezun olmayı başardı. Muhasebe bölümünden başarılı bir şekilde mezun olan Claudio, şimdilerde Brezilya'da insanlarla bir araya gelerek her türlü zorluğa rağmen hayata tutunmayı öğretiyor. Küçüklüğünden itibaren kendisini öğrenmeye adadığını ifade eden Claudio, "Çocukken bir şeylerle meşgul olmayı ve çalışmayı seviyordum. Tamamen diğer insanlara bağlı olarak yaşamayı hiçbir zaman sevmedim" dedi.

Doğduğunda doktorlar fazla yaşayamayacağını söylediği Claudio'nun annesi Maria Jose ise, "İnsanlar çocuğumun öleceğini söylüyordu. Çünkü doğduğunda çok zor nefes alabiliyordu. Hatta bazı insanlar, ‘Çocuğuna neden yemek veriyorsun ki, zaten ölecek' diyordu. Fakat güzel şeyler oldu ve Claudio büyümeyi başardı. Claudio'yu hiçbir zaman düzeltmeye çalışmadık. Normal insanlar gibi yaşamasını sağlamaya çalıştık. Bu yüzden Claudio utanmadan sokakta yürüyebiliyor, dans ediyor, şarkı söylüyor" dedi.

8 yaşındayken dizleri üzerinde yürüyebilmeyi başaran Claudio'nun yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri de tekerlekli sandalye kullanamaması. Vücut yapısından dolayı tekerlekli sandalye kullanamayan Claudio, bu yüzden okula yıllarca annesinin ve arkadaşlarının yardımıyla gitmeyi başardı. Doktorların DoğumsalArtrogripozis teşhisini Claudio, bükülen eklemler ve az gelişmiş kaslarından dolayı vücudundaki hiçbir uzvunu kullanamıyor.