Hızla ilerleyen inşaat için yetkililere teşekkür eden Rektör Boylu; “Bizde Söke"nin hızına yetişmeye çalışacağız” dedi.
Söke"de Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV) önderliğinde Söke Belediyesi, Esnaf Odaları, Söke Ticaret Odası başta olmak üzere Söke halkının katkıları ile yapılan, ilk etapta 23 bin metrekare alana inşa edilen Söke Fakülte binası inşaatı hızla devam ediyor.
15 Temmuz"da ADÜ ile protokolü yapılarak resmiyet kazanan Söke Fakültesi inşaatını gezen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Söke"nin fakülte heyecanına ortak oldu. Rektörün fakülte binası inceleme gezisine İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, , ADÜ Söke Meslek Yüksek Okul Müdürü Sabiha Işık, AKP İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan, MHP Söke Belediye Meclis Üyesi Ali Çalışkan ile fakülte binasına katkıda bulunan kurum ve kuruluşların başkan ve temsilcileri katıldı.
İnceleme gezisinde bir değerlendirme yaparak, şaşkınlığını gizleyemeyen ADÜ Rektörü Prof Dr. Şükrü Boylu; “Ben buraya gelirken inşaatın bu kadar hızlı ilermiş olduğunu düşünmemiştim. Birinci kat seviyesinde zannediyordum. Ancak inşaatın üçüncü katına gelinmiş. ADÜ vatandaşların katkıları ile büyüyüp, gelişiyor. Bu tür katkılara ihtiyacımız var. Bizlerde Sökelilerin bu hızına yetişmeye çalışacağız. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
Türkiye"de 1 milyon 800 bin gencin yüksek öğretim talebinin olduğunu belirten Rektör Şükrü Boylu; “Bu talebin ancak 400 binine karşılık verilebiliyor. Bu rakamlar eğitim kurumlarına ne kadar ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Üniversiteler bu konuda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeli” diye konuştu.
Söke"nin bu güne kadar çok daha fazlasını hak ettiğini söyleyen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu; şunları söyledi: “Gerek fakülte, gerekse yüksekokul anlamında hazırlıklarımıza başladık. Bizlerde Söke"nin hızına yetişmeye çalışacağız. 3 fakülte üzerinde duruyoruz. Güzel sanatlar, İşletme ve İletişim fakülteleri arasında karar vereceğiz. Hangisine karar verilirse burada kuracağız. Söke"de fakülte, yüksek okul ile birlikte gidecek. İkisi birlikte olursa beldenin hedefleriyle daha çok örtüşür”
Söke Fakültesinin 2010-2011 Eğitim yılına yetişeceğini söyleyen Rektör Şükrü Boylu; ADÜ olarak Organik Tarım bölümü ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, Almanya"dan destek alacaklarını, organik tarım bölümünün ilk etapta 2 yıllık programlarla başlayabileceğini söyledi.
İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan da, “Her zaman söylüyorum. Bu binayı Sökeliler ile birlikte yapacağız. Bütün Söke halkının bu konuda duyarlı olmasını istiyorum” dedi.