ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde DTP'ye yakınlığıyla bilinen Necman Ölmez ve Ferhat Ediş'in öldürülmesinin ardından çevre köylüler, ilginç bir yemin töreni düzenledi. 2 kişinin öldürülmesinde köylülerin de parmağının bulunduğu iddiaları üzerine köylüler, Kuran-ı Kerim'e el basarak Kürtçe, cinayete karışmadıkları yemini etti.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Andaç Köyü'nde yaşayan ve hayvan ticareti yapan, DTP'ye yakınlığıyla da tanınan Necman Ölmez ile Ferhat Ediş, geçen Cumartesi akşamı Beytüşşebap'ın Beşağaç Köyü yakınlarında göğüslerinden birer kurşunla vurulmuş, başları taşla ezilerek öldürülmüş halde bulundu. Ölmez ile Ediş'in katil zanlıları henüz yakalanamazken, cinayetlerle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Kuran'a el basıp yemin ettiler



İddialardan birinin Ölmez ile Ediş cinayetine çevre köylerde yaşayan köylülerin de parmağı bulunduğu iddiaları üzerine, çevredeki Günyüzü Köyü'nde Bölücek, Güneyyaka, Değirmen köylülerinin katıldığı bir yemin töreni düzenlendi.

Günyüzü Köyü meydanında toplanan yaklaşık 100 köylü, cinayetlerle bir ilgilileri bulunmadığını, bazı kişilerin maksatlı olarak köylülere olayın içine çekmeye çalıştıklarını ileri sürdü. Köylüler daha sonra iki imam eşliğinde Kuran-ı Kerim'e el basarak Kürtçe, "Yakup oğlu Ferhat ile Hacı Mecit oğlu Necman'ı öldürmediğime, öldürülmeleriyle ilgili bir şey duyar ya da görürsem bunu yakınlarına bildireceğime dair kutsal kitap Kuran-ı Kerim üzerine yemin ederim" diyerek yemin etti.