Singapur, 500 milyar dolarlık dış ticaret hacmi, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip olması ve gökdelenlerinin yanı sıra sıradışı yasaklarıyla da dikkat çekiyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ülkede başta sakız çiğnemek, sifonu çekmemek gibi davranışlar 10 doları geçen para cezası ile cezalandırılıyor.

Kaldırımlar, binalar, otobüsler ve metroyu kirlettiği gerekçesiyle sakızın her türlü üretim, ithalatı ve satışı 1992 yılında yasaklanan Singapur"da, metroda sakız çiğneyen bir kişinin tutuklanma ihtimali de bulunuyor.

Singapur"da yasaktan haberdar olmadığı için sakız çiğneyen yabancılar ise güvenlik görevlileri tarafından uyarılıyor.

Diğer Ülkelerdeki İlginç Yasaklar
Kanada"da yağmur yağarken çimleri sulamak, İskoçya"da pazar günleri balık avlamak, İsviçre"de pazar günleri çamaşır asmak, araba yıkamak, çim biçmek, apartmanlarda gece 22.00"den sonra sifonu çekmek yasak.

İtalya"da güvercin beslemek yasak. Ülkede etek giyen erkeklerin tutuklanma ihtimali de bulunuyor.

Fransa"da demiryolunda öpüşmek, domuzlara ""Napolyon"" isminin verilmesi yasaklanmış durumda.

Taylant"ta araba kullanırken gömlek giyme zorunluluğu bulunuyor. Avustralya"da çocukların sigara almaları yasakken, içmelerine ilişkin yasaklayıcı bir madde bulunmuyor.

ABD"deki Yasaklar
ABD"nin Florida eyaletinde kuaförde saç kurutucusunun altında uyuyan kadın ve salon sahibi para cezasına çarptırılıyor.

Indiana eyaletinde maymunlara sigara içirilmesi, tiyatro saatinden 4 saat öncesine kadar sarımsak yenilmesi yasak. Los Angeles"te sanık sandalyesinde, San Francisco"da kilisede günah çıkartırken ağlamak yasaklanmış durumda.

Pennsylvania"da buzdolabının kapısı açıkken önünde uyumak, banyoda şarkı söylemek yasaklanmış. Eyalette evlilik töreni sırasında damat veya gelin sarhoş ise tören iptal edilmek zorunda.

New Jersey"de çorbayı höpürdeterek içmek yasaklar listesinde bulunuyor.

Böcekler dahil hiç bir canlının öldürülmesine izin verilmeyen Arkansas eyaletinde kocanın karısını ayda bir dövmesi normal karşılanırken, birden fazla dövmesi yasaklanmış durumda.

California"da Pasifik kıyısında kelebekleri rahatsız etmek de yasaklar arasında yer alıyor.

AA