Sümeyye"yi, anne Cinkılıç"ın eşinden para sızdırmak amacıyla sevgilisine kaçırttığı, paniğe kapılan sevgililerin cinayeti işlediği öne sürüldü

Zonguldak"ta odasına “Saat 24.00"e kadar 5 bin YTL getirmezsen kızının ölüsünü çöpten alırsın” yazılı not bırakılıp, yatağında uyurken kaçırılan 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç (3), evden 200 metre uzakta bir çuvalın içinde boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Anne Ferdane Cinkılıç"ın, eşi Ali Osman Cinkılıç"tan para sızdırmak amacıyla kendi kızını sevgilisiyle birlikte kaçırdığı, ancak cani anne ve sevgilisinin daha sonra paniğe kapılıp cinayeti işledikleri öne sürüldü.

"Ölüsünü çöpten alırsın"
Kozlu beldesi Kılıç Mahallesi"ndeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Lojmanları"nda oturan Ferdane Cinkılıç (38) kendi anlatımına göre, dün küçük kızı Sümeyye"yi uyuttuktan sonra kapıyı kilitleyerek büyük kızı Şule"yi okuldan almaya gitti. Cinkılıç eve döndüğünde Sümeyye"yi yatağında bulamadı. Camı kırılan pencenin önünde “Saat 24.00"e kadar 5 bin YTL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın" yazılı not gören Cinkılıç polisi aradı.

Boğazı kesildi
Araştırma başlatan polis, yaklaşık 4 saat sonra eve 200 metre uzaklıktaki ara sokakta bir çöp bidonun yakınına bırakılmış, çuval içinde çocuk cesedi buldu.
Boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlenen çocuğun kaçırılan Sümeyye Cinkılıç olduğu tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, olayın kesin olarak çözülmediğini, ancak küçük kızın annesi ile bir erkek şahsın gözaltında olduğunu açıklarken, küçük kızı, annesi ile sevgilisinin öldürdüğü iddia edildi.
Ferdane Cinkılıç"ın, komşusu olduğu bildirilen sevgilisi C.A. ile birlikte eşinden para sızdırmak amacıyla kızını kaçırdığı, ancak akşam işten gelen eşi Ali Osman Cinkılıç"ın olayı polise bildirmesi üzerine paniğe kapılıp, küçük kızı öldürdükleri öne sürüldü.

Acı tesadüf
Hunharca bir şekilde öldürülen küçük Sümeyye, 4 yıl önce 24 Aralık"ta dünyaya gelen ve aynı gün yaşamını yitiren Gülsüm adlı ablanının yanında toprağa verildi.