MODA tasarımcı Cemil İpekçi, Mardin'in kendisi için vazgeçilmez bir kent haline geldiğini belirterek, “Turizm diyorsunuz ama kentte en lüks otellerde bile alkol satışı, eğlence yok. Böyle turizm olmaz” dedi.

Açtığı Moda Tasarım Okulu nedeniyle haftanın 4 gününü Mardin'de geçiren Cemil İpekçi, buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok duyduğu ihtiyaç eğlenceyi bulamadıklarını söyledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde turizmle ilgili toplantıda konuşan Cemil İpekçi, şöyle dedi:
“Allah aşkına söyleyin. Mardin'deki mevcut en lüks otellerden hangisi alkol veriyor? Hiç birisi alkol vermiyor. Alkolü bırakın hangisinde eğlence var? Eğlence yok. Peki gelen yerli ve yabancı turist ne için geliyor ? Eğlenmek için geliyor. Eğlenmek demek alkol almak değildir. Gelen yerli yabancı turist alkol de, eğlence de isteyecek. Mardin turizimin kalkınmasını istiyorsak, mutlaka bunları yapmak gerekir. Doğru burada medeniyet, tarih, kiliseler ve camiler vardır. Din ve dillerin buluştuğu bir şehirdir. Burada huzur ve güven var. Ama nereye yarar? Gelen yabancı turist akşamları eğlenmek, Mardin'in şarkı ve türkülerini dinlemek ister. Bunları görmeyince burada kalmayıp ya Diyarbakır'a ya da başka illere gidiyor. Böyle turizm olmaz. Tarih kültür şehri diyorsunuz ama bir sokakta kafetarya bile bulamıyorsunuz.“

Hürriyet