Akşehir'in Yeni Pazar Mahallesi'nde oturan Demirci Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Barış Konuk, 5 Temmuz'da evlerinin yanına ek oda yaparken, taş duvar devrildi. Konuk'un duvarın altında kalan sağ bacağı dizinin altından koptu. Konuk, önce ambulansla Akşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, burada yapılan ilk müdahalenin ardından da ambulans helikopterle Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Fakültede Konuk'un kopan bacağı yaklaşık 4 saat süren ameliyat ile yerine dikildi.

"KOPAN BACAĞIMI ELİMDE TAŞIDIM"

Duvarın üzerine devrilmesi sonucu bacağının altında kaldığını belirten Barış Konuk, "Bacağım duvarın altında kaldıktan sonra koptuğunu gördüm. Aşırı derecede kan geliyordu. Belimdeki kemeri çıkartıp, bacağıma sardım ve böylelikle kanı yavaşlattım. Daha sonra acı içinde yakında bulunan halamdan yardım istedim. O da yakınlarıma haber verdi. Yakınlarımın yardımıyla ayağımı taşın altından çıkardık. Kopan bacağımı elimde taşıyıp ambulansa bindim. Sonra hastaneye kaldırıldım" dedi.

"DOKTORLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bacağı koptuğu için yeniden yürüyemeyeceği düşüncesiyle endişelendiğini kaydeden Konuk, "Bacağımı o halde gördüğüm için çok üzülmüştüm. Artık hayatım karardı, tekrar yürüyemem korkusu sardı ama şu an çok iyi durumdayım. Bacağımı kımıldatabiliyorum. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"DURUMU İYİ"

Operasyonu gerçekleştiren Selçuklu Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Egemen Altan ise, "Buraya geldiğinde bacağını ufak bir deri parçası tutuyordu. Kendisini hemen ameliyathaneye aldı. Bacağındaki damarlar çok kötü durumdaydı. Damarları ezildiği için sol bacağından damarı alarak kopan sağ bacağa naklettik. Kopan bacağını 4 saat süren bir operasyon sonucunda tekrar diktik. Kopan damarlar ve sinirler dikildi. Hastamızın dolaşımı şu an da iyi durumda. Sağlık durumu gayet iyi. Umarım hastamız tekrar eskisi gibi yürüyebilir."