ABD'nin Güney Carolina eyaletinde bir cenaze levazımatcısının ölen bir kişiye yaptığı saygısızlık akıllara durgunluk verdi.

Elinde sadece 2 metre boyunda tabut bulunan levazımatçı, 60 yaşında cilt hastalığından hayatını kaybeden James Hines'ın boyu 2 metreden uzun olunca utanılıcak bir çözüm buldu.

Ölen kişiyi tabuta sığdırmak için, cenazenin ayaklarını bileklerinden testereyle keserek tabutun içine yerleştirdi. Cenaze sahiplerinin olayın farkına varmasını engelemek için de ayak kısmını özellikle kamufle etti.

Ancak defin işleminden sonra tabuta sığdırmak için kocasının ayaklarının kesildiğini duyan kadın dava açtı. Mahkeme kararıyla mezar yeniden açılarak gerçek ortaya çıkarıldı. Mahkeme levazımatçının iznini iptal etti. Ayrıca şirket müdürüne 500 dolar para cezası ile birlikte mahkeme masraflarını karşılama cezası da verildi.


DÜNYADAN KISA KISA...

UZAYDAN GELEN ÇAĞRI: SEÇİMLERE KATILIN
Belçikalı astronot Frank de Winne, Avrupa seçimlerine katılımın artması için uzaydan çağrıda bulundu. AB kurumlarının bugün yayımladığı TV mesajında, "Merhaba, ben Avrupa vatandaşı Frank de Winne. Size Uluslararası Uzay İstasyonundan (UUİ) sesleniyorum. Şu anda uzaydayım" diyen Winne, 4-7 Haziran arasında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine vatandaşların katılmasını istedi.

İSPANYA KRALİÇESİ EN UCUZ HAVAYOLUYLA UÇTU
İspanya Kraliçesi Sofya'nın önceki gün kuzeydeki Santander kentinden İngiltere'nin başkenti Londra'daki Stansted Havaalanı'na, düşük fiyatla bilet satan Ryanair şirketinin uçağıyla gittiği ortaya çıktı. İngiliz Dailymail gazetesindeki haberde kraliçenin, bilete 15 euro kadar ücret ödediği belirtilirken, bunda “harcamalarını kısması bakımından İngiltere Kraliçesi'nden ders alındığı” yorumu yapıldı. İspanya Sarayı ise bilet fiyatını doğrulamaktan kaçındı, ancak bu seferin tercih nedeninin fiyat ya da şirket olmadığı, yalnızca “iki kent arasında doğrudan tek sefer olması bakımında seçildiği” ifade edildi.

'ILIMLI İSLAM' KANALI KURULUYOR
Mısır'da El Ezher Üniversitesinden bir grup din adamının “Ilımlı İslam” görüşlerini yayacak yeni bir televizyon kanalı kuracağı açıklandı. ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkeyi ziyaretinden önce yapılan açıklamada, uydudan yayın yapacak Ezheri adı verilecek kanalın, “Ilımlı İslam propagandası yapacağı ve İslam dininin aşırılıklarla bozulmasıyla mücadele edeceği” bildirildi. Kanalın fikir babası, Mısır İslami İlişkileri Yüksek Konseyi üyesi Şeyh Halid El Guindi, bu fikrin, El Ezher mezunlarının bilgi ve yeteneklerinin, dinin cahilce yorumlarıyla savaşmak için kullanılması düşüncesinden çıktığını söyledi. HÜRRİYET