TRABZONSPOR ile Inter’in 1-1 berabere kaldığı maçın ardından tam anlamıyla bir dostluk tablosu kaldı. Takımlarının önceki akşam oynanan karşılaşmaların ardından grup liderliğini garantilemesi İtalyanlar tarafından “Önce dostluk sonra Inter kazandı” olarak yorumlandı. Türkiye’ye geldikleri ilk andan itibaren büyük bir misafirperverlikle karşılanan Interliler ise, yaşadıklarını anlata anlata bitiremiyor. 

Mavi siyahlıların teknik direktörü Claudio Ranieri, maçtan sonra kamera karşısına geçerek Trabzon’da gördükleri ilgi ve yakınlıktan dolayı bordo mavili kulübü kutladı. Trabzonsporlu taraftarlara da teşekkür eden deneyimli teknik adam, “Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir saygı görmedik. Doğrusu çok etkilendim. 
Maç da çok güzel geçti. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. Keşke Inter, ligde de böyle oynayabilse” açıklamasında bulundu.

Takımın en iyisi Halil Altıntop’tu

İtalyan medyası ise Inter’in, grupta daha önce oynanan diğer maçta Lille’in CSKA Moskova’yı deplasmanda yenmesiyle sahaya daha rahat çıktığını ve hemen golü bulduğunu hatırlatarak “Alvarez’in attığı gole Altıntop’un erken gelen yanıtı maçın skorunu çizdi” değerlendirmesi yaptı.
Spor gazeteleri genelde Trabzon’da golün sahibi Halil Altıntop’u, kendi takımlarında ise Cambiasso’yu “maçın en iyileri” olarak gösterdi.

Şans yanımızda olmadı

TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener, Inter karşısında aldıkları beraberliğinin önemli olduğunu, ama kazanamadıkları için de üzüntü duyduklarını söyledi. Şener, “Kimse bize, ‘Formalite için sahaya çıkıyorsun’ diyemedi. Son maç da buna dahil. Deplasmanda oynayacağımız Lille’den puan alıp gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Kazanabileceğimiz bir maçtı ama olmadı. Futbolda şans faktörü de vardır” dedi.

Güneş motive edecek

DEVLER Ligi’nden sonra ligde oynadıkları maçlarda sıkıntı çeken Trabzonspor’da teknik direktörü Şenol Güneş kolları sıvadı. Deneyimli çalıştırıcı, futbolcularını Beşiktaş maçına hazırlamak için büyük çaba sarf ediyor.

ÇİZME MEDYASI NASIL YORUMLADI

Trabzonspor’u kutlamak gerek

Bordo mavililerin grupta elde ettiği 6 puandan 4’ünü Inter’den kapıldığı hatırlatıldı.

La Gazzetta dello Sport: Beraberlik, Inter’in grubu lider bitirmesine yetti. Trabzonspor maçı galip bitirmek için elinden geleni yaptı. Adrian’ın şutunun direkten dönmesi ise ev sahibi takım adına bir şanssızlık oldu.

Corriere dello Sport: Inter, Trabzon’dan hem hasarsız hem de liderliğini garanti ederek döndü. Trabzonspor’u kutlamak gerek. Elde ettiği 6 puandan 4’ünü Inter’den kaptı.

Tuttosport: Heyecanlı maçta Trabzonspor, Inter’in golüne hemen yanıt verince heyecan doruğa ulaştı. Trabzonspor maçı çok kazanmak istedi ama kırılma anında Adrian’ın topu direkten dönünce Inter istediğini aldı.


Depremzede Oğuz’a Trabzonspor morali/_np/5090/15085090.jpg

BEŞİKTAŞ maçının hazırlıklarına ara vermeden başlayan Trabzonspor’un dünkü idmanında sürpriz konuklar vardı. Van Erciş’teki depremin ardından “Tek isteğim Trabzonspor forması” diyen 5 yaşındaki Oğuz Can ve ailesi dün akşamki antrenmandaydı.Minik Oğuz’a, Şenol Güneş ve Tolga forma hediye etti. /Yunus Emre SEL / DHA