BBC'ye konuşan Rebombo, 15 yaşındayken, "kendisinin yeteri kadar erkek olmadığını" söyleyen arkadaşlarının etkisinde kalarak bir grup erkekle beraber bir kadına tecavüz ettiğini, ancak bu olayı içine sindiremediğini, aradan yıllar geçmiş olmasına ve cezaevine girme olasılığı bulunmasına rağmen köyüne geri gelerek, mağdur ettiği kişiye, kendisini affetmesi için yalvardığını söyledi.

Tecavüz ettiği kadının adaleti hakettiğini, resmi makamlara başvurması halinde cezaevine girmeye razı olduğunu belirten Rebombo, olayın mağdur üzerindeki etkilerini gördüğünü, tek isteğinin, mağdur tarafından affedilmek olduğunu kaydetti.

Mağdurla karşılaştığında, geçmişte yaptıklarından duyduğu utancı tekrar hissettiğini ifade eden Rebombo, "Karşılaştığımızda beni tanımadı. Kendisine tecavüz eden kişilerden biri olduğumu söyledim. Ağlamaya başladı. Olayın ardından birçok konuda hissiyatını kaybettiğini anlattı. Sonunda beni affettiğini söyledi. Af dilemeye geldiğime çok memnunum. Mağdur ettiğim kişinin üzerinde bıraktığım izleri gördükten sonra artık yeni bir mesuliyetim var. Tecavüz mağdurlarına yardım için çalışacağım" diye konuştu.