İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenleyen erkeklere kadınlar da destek verdi.
Kürtaj yasağına karşı çıkan yaklaşık 50 kişilik bir grup Tünel Meydanı'nda toplandı. Ellerinde 'Kürtaj yasağı kadına şiddettir', 'İş cinayetleri varken katil kim' yazılı pankartlar taşıyan erkekler, 'Kürtaj haktır, Uludere katliam', 'Sessiz kalma, suça ortak olma', 'Çocukta yaparım kürtajda sana ne', 'Çocukları sana vermeyeceğiz' şeklinde slogan attı.

Çok sayıda kadın da alkış tutarak, erkeklerin yürüyüşüne destek verdi. Erkeklerin yürüyüşüne çevrede bulunan vatandaşlar meraklı gözlerle izlerken, turistler de fotoğraf çekti. Taksim Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından grup adına basın açıklaması yapan Levent Pişkin, kürtaj yasağına karşı çıktıklarını belirterek, 'Erkekler olarak bizde kürtaj yasağına karşı çıkıyoruz.

Çünkü bu yasağın cinsel özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik olduğunu, kadının toplumsal yaşamdan çekme politikasının sonucu olduğunu biliyoruz. Erkekler olarak kürtaj yasağına karşı çıkıyoruz. Kadınları çocuk makinesi, biz erkekleri de damızlık olarak gören zihniyetin dayattığı bu rolleri reddediyoruz. Kadınlar tam olarak özgürleşmeden hiçbirimizin özgürleşmeyeceğini biliyoruz.

Zorunlu görünen bir durumda kürtaj seçeneğini kullanmak, kadınların kendi nihai kararlarıdır. Bu kararın alınması üzerine erkeklerin olumsuz konuşması, kendilerini karar mercii görmesi haddini bilmezliktir. Bu, kadınların bedenini meta olarak görmektir. Çocuklar ve yetişkinler devletin mülkü değildir. Devlet haddini bilmelidir' dedi. Grup, daha sonra sessizce dağıldı.