Canlarını kurtarmak için futbolcular ambulansa girip kapıyı kilitledi, dışarıda kalanlar itfaiye aracına tırmanıp merdivenine saklandı. Hakem dayaktan zor kurtuldu. Ama soyunma odasında yarım saat kalıp geri döndü ve Vanspor maçı kazandı..

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Belediye Vanspor ile Eyüpspor karşılaşması Belediye Vanspor'un galibiyeti ile sona erdi. Maçın 60. dakikasında taraftarın sahaya inmesiyle gelişen olaylar sonucu hakem maçı durdurdu. Karşılaşma 30 dakika sonra olayların sakinlesmesi ardından devam etti.

Karşılaşma ev sahibi Belediye Vanspor'un vuruşu ile başladı. 8. dakikada Eyüpspor'dan Muhammet'in sağ kanattan geliştirdiği atakla cezaalına içinde topla buluşan Can, kalace ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top filelere takıldı. Ancak, hakem ofsat gerekçesiyle golü geçersiz saydı. 43.dakikada Can'ın cezalanı içinde sol kanattan ortaladığı topa Fikret kafayla yükseldi. Vuruşunda top az farkla auta çıktı. İlk yarı golsüz berebare sonuçlandı: 0-0.

İKİNCİ YARI OLAYLI GEÇTİ

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi takım Belediye Vanspor oldu. Hakem'in Belediye Vanspor'un birkaç atağını ofsayt sayınca maçın 60. dakikasında tribunlerdeki taraftar sahaya indi. Bunun üzerine Eyüpspor oyuncuları ile taraftar arasında kovalamaca yaşanınca, Eyüpspor'lu futbulcular sahadan kaçmaya çalıştı. İtfaiye ile ambulans aracı arasına kendilerine korumaya çalışan futbulcular, çevik kuvvet polis ekipleri tarafından taraftarın elinden kurtarıldı. Bunun üzerine DTP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya sahaya inerek taraftarı sakinleştirmesi üzerine, taraftarlar sahayı terketti. 30 dakika süren olayların ardından hakem, tekrar maçı başlattı. 78.dakikada Belediye Vanspor beklediği gole kavuştu. İbrahim'in sol kanattan ortaldığı topla cezasahası içinde buluşan Okan, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0. Bu dakikadan sonra her iki takımınında kontrollü atakları sonucu karşılaşma Belediye Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Milliyet