Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ankara mitinginde boynuna ANKARA yazan ve hepsi birinci ligde mücadele eden Ankaragücü, Gençlerbirliği, Hacettepe ve Ankaraspor takımlarının atkılarını takması dikkat çekti. ERHAN SEVEN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 54. mitingini dün Başkent'in en büyük ilçelerinden olan Sincan'da yaptı. Kalabalık bir halk topluluğuna hitap eden Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yaptığı hizmetleri överken, Ankara'lılara, "Melih Bey'i size emanet ediyorum" diye seslendi.
Konuşmasında CHP Lideri Deniz Baykal ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce iktidarda MHP-DSP-ANAP koalisyonunun bulunduğunu hatırlatarak, "Dün MHP'nin iktidarında çöküşe geçmiş bir Türkiye vardı. Bugün istikrarlı ve cesaretle giden bir Türkiye var" dedi. CHP lideri Baykal'ın AK Parti yüzde 52'nin altında kalırsa başarısız olur' sözlerine de cevap veren Erdoğan, "Sana ne. Bir lider böyle konuşur mu? Şimdiden bahanesini hazırlıyor. Birinci çıkmazsan çekilmeye var mısın. Siyasetten çekil. Çekil de CHP'li vatandaşlar rahatlasın, senden kurtulsun. Böyle muhalefete can kurban. Çünkü iktidar olmak gibi bir derdi yok" ifadelerini kullandı.

MİLLİYETÇİLER MİLLİ BANKAMIZIN İÇİNİ BOŞALTTI

MHP'nin iktidar olduğu 1999-2002 yılları arasındaki ekonomik sıkıntılara değinen Erdoğan, "milliyetçiler, ama milli bankamızın içini boşalttılar. Onlar boşalttı biz doldurduk. Şu anda Merkez Bankası'ndaki rezerv onların bıraktığı güne göre 40 milyar dolar daha fazla. Onlar tüketti; biz üretiyoruz" dedi. Erdoğan, "MHP Bakanlar Kurulu'nu bile toplayamayacak kadar acziyet içinde değil miydi? Borçlar dağ gibi değil miydi? Yüksek enflasyon, yüksek faizler milletin canına tak etmemiş miydi. Kaynaklar, hırsıza arsıza peşkeş çekilmemiş miydi?" diye konuştu.

AK PARTİ'NİN TAPUSU MİLLETTEDİR

Erdoğan, AK Parti'nin milletin partisi olduğun belirterek, "CHP'nin patronu Baykal'dır; tapusu ondadır. MHP'nin patronu Bahçeli'dir. Tapusu ondadır. AK Parti'nin tapusu millettedir. Millet ne derse o olur. Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir."


Koyun bile güdemezler

Başbakan Erdoğan, Ankara'da Melih Gökçek'in 15 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı görevini sürdürdüğünü, CHP zihniyetinden aldıktan sonra yaptığı hizmetlerle vatandaşın bir daha Gökçek'ten vazgeçmediğini belirterek, "Melih Bey'i size emanet ediyorum" dedi. Erdoğan Baykal'a seslenerek, "İstanbul'u ben senin partinden aldım. Hava kirliliğinden geçilmiyordu. Ankara'lı CHP'ye niye bir daha belediyeyi vermedi. Biz ülke yönetiminden anlarız; belediyecilikten anlarız diyebilir misiniz sayın Baykal, sayın Bahçeli. Bunlara koyun bile emanet edilmez. Koyun güdemezler. Sincan'ı Etimesgut'u falan sakın bunlara teslim etmeye kalkmayın" dedi.