İzmir'in Eskiizmir semtinde 3 çocuk annesi, “evine ilgi göstermeyen kocasından intikam alma” iddiasıyla 6 aylık bebeğini sokaktaki çöp bidonuna atarak, “kaçırıldı” ihbarında bulundu.

Polise başvuran 3 çocuk annesi T.A, bebeğinin fidye alınması amacıyla kaçırıldığını bildirdi. T.A, akşam 19.30 sıralarında elektriklerin kesildiğini, eve pencereden giren bir kişinin, diğer odada yatan 6 aylık bebeğini kaçırarak, fidye isteyen bir not bıraktığını anlattı.

T.A'nın polise verdiği notta, “Altınlarını vermezsen bebeğini öldürürüz” yazdığı öğrenildi.

Kadının ifadesinin çelişkili olması ve eve girildiği ileri sürülen pencerede zorlama olmamasından şüphelenen Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, kadını sorguya aldı.

Uzun süre gözyaşı dökerek çocuğunun kaçırıldığını savunan T.A, sonunda bebeği evin yakınındaki 3870 Sokak'ta bulunan çöp bidonuna attığını itiraf etti.

T.A'nın, “eşinin kendisine ve evine ilgi göstermediğini, buna çok kızdığını ve intikam almak için böyle bir yola başvurduğunu” anlattığı öğrenildi.

Kadının verdiği bilgi üzerine 3870 Sokak'a giden polis, çöp atmak için bidonun başına gelen bir kişinin bebeği fark ederek çıkardığını belirledi.

Bebeğin soğuk havada yaklaşık 2 saat çöp bidonunda kaldığı bildirildi.

ANNE ADLİYEYE, ÇOCUK YUVAYA

Gözaltına alınan T.A, hakkında düzenlenen “aile fertlerine kötü muamele ve adli mercileri yalan beyanla oyalama” gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

T.A, gazetecilerin soruları üzerine, “kocasına kızdığı için bu girişimde bulunduğunu” kaydetti.

Hastaneye kaldırılarak kontrolden geçirilen 6 aylık M.A.A. ise daha sonra bakımı için Karşıyaka Çocuk Yuvası'na götürüldü.

Olay sırasında bebeğin babası İ.A'nın (41) kahvehanede olduğu öğrenildi.