Edirne'de bir çiftçinin 80 dönümlük tarlasındaki yaklaşık 40 ton buğday biçilerek çalındı.

Edirne'ye bağlı Büyükdöllük Köyü'nde oturan 70 yaşındaki Enver Bozdoğan, hasat yapmaya gittiği 80 dönümlük buğday tarlasından yaklaşık 40 ton buğday çalındığını görünce sinir krizi geçirdi.

Almanya'da 40 yıl işçi olarak çalışan ve biriktirdiği para ile oturduğu köye 10 kilometre uzaklıkta bulunan TOKİ Konutları'nın bulunduğu Fırınlarsırtı Mevkii'nde 80 dönümlük tarla alan 3 çocuk babası Enver Bozdoğan, günlük yevmiye ile çalıştırdığı işçilere buğday ektirdi. Hasat zamanı geldiğinde döver- biçer aracı kiralayan Bozdoğan, traktörü ile birlikte tarlasına buğdayları biçmeye gitti. 80 dönümlük buğdayının biçildiğini ve ürünün çalındığını görünce sinir krizi geçirerek, fenalaşan Bozdoğan, hasat için getirdiği işçiler tarafından güçlükle sakinleştirdi. Durumu jandarmaya bildiren Enver Bozdoğan, Almanya'da inşaat işçisi olarak çalıştıktan sonra bu tarlaları 10 yıl önce aldığını anlatırken şöyle dedi:

“2 yıl önce kesin dönüş yaparak köye yerleştim. Burada çiftçilik ile uğraşmaya başladım. 1 gün önce tarlaya gidip baktım ve buğdaylar yerinde duruyordu. Ertesi gün tarlayı biçmeye gittiğimde 40 ton buğdayın çalındığını gördüm. 20 bin liranın üzerinde zararım var. En önemli geçim kaynağım bu ekilen buğdaydı. Şimdi sadece Almanya'dan aldığım emekli maaşım kaldı. İnşallah jandarma biran önce hırsızları bulur.”