İskoçya’nın köklü kulübü G. Rangers’ın rakiplerini 80 milyon Pound’luk gelir bile yumuşatamadı.Vergi borçları nedeniyle kayyuma devredilen ve ligden çıkarılan Glasgow Rangers’a, ezeli rakibi Celtic’in de ‘Sen gelme’ dediği ortaya çıktı.

Kimilerine göre para dünyanın olmazsa olmazı, kimine göreyse elinin kiri. Celtic, ezeli rakibi Rangers’ın kümede kalma oylamasına ‘hayır’ diyerek, “Para benim elimin kiri” diyenlerden. Glasgow’un mavi yakalıları, alınan karar sonrası ligden resmen ihraç edildi.

Şehrin Mavi yakalılarının ligden ihraç edilmesi, İskoçya futboluna büyük bir darbe indirecek gibi görünüyor. Zira Sky ve ESPN ile olan TV anlaşmalarının iptal edilmesi bekleniyor. Beş yıl için imzalanan 80 milyon pound değerindeki anlaşmanın ana maddesi Old Firm yani Celtic-Rangers derbisiyle bağıntılıydı. Televizyon devlerinin anlaşmayı iptal edeceği gibi sponsorların da ligden elini eteğini çekmesi olası. Zira onlara göre Old Firm’siz bir lig, lig değil!

DEV REKABET ÖKSÜZ KALDI
Kapalı yapılan oylama sonrası kimin ne karar verdiği muallakta. Gelen bilgilere göre “ezici bir çoğunluk” Rangers aleyhine oy vermiş. Bunlardan biri de Rangers’ın en büyük rakibi Celtic. Ada’dan aldığımız bilgilere göre Celtic büyük bir maddi zarara uğrayacağını bile bile ‘Rangers’ lehine oy kullanmamış. Böylece Rangers ve Celtic arasındaki o muhteşem rekabet şimdilik öksüz kalmış oldu.

Şubat ayında vergi borçları nedeniyle kayyuma devredilen ve fikstür çekiminde kendine yer bulamayan Rangers’ın yeni sahibi Charles Green lige yeniden dahil edilmek için federasyona başvuruda bulunmuştu. Ancak bu talep kabul edilmedi.

KADERİ 12 TEMMUZ'DA ÇİZİLECEK
Kulübün yeni sahibi Green hazırladıkları sunumla diğer 11 takımın aklını çelmek istediğini belirtirken, “Sabah saatlerinde ligde yer alan kulüplere teklifimizin detaylarını anlatan bir sunum yaptık. Bu sunum kulübün 14 Haziran’daki suçlamalardan alacağı yaptırımlarla nasıl baş edeceğini anlatıyordu. Ancak bu öneri maalesef reddedildi” dedi.

Ünlü İskoç ekibinin gelecek sezon hangi kümede yer alacağı merak konusu. Glasgow ekibi ya ikinci ya da üçüncü kümede mücadele edecek. Bunun oylaması ise 12 Temmuz’da yapılacak.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"
Green yaptığı açıklamada, “Premier Ligi’ne tekrar katılma başvurumuz üyelerin çoğunluğu tarafından reddedildi. Çok üzgünüz” dedi.

OYLAMAYA KATILAN TAKIMLAR:

· Aberdeen
· St Johnstone
· Motherwell
· Inverness CT
· Hearts
· Dundee Utd
· Kilmarnock
· Hibernian
· Celtic
· Dunfermline
· St Mirre