Olay, merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi'nde meydana geldi. Tartıştığı eşine sinirlenen 35 yaşındaki Şehmuz S., kızları Z.S.(9) İ.S.(6) ile hayat arkadaşı A.S.'nin (26) el ve ayaklarını bağladı. Ardından mutfakta bulunan tüp gazı açan çılgın adam, ailesini ölüme terk ederek evden ayrıldı.

Gazın açıldığından habersiz olan anne ve kızları, uzun süre babalarının dönmesini bekledi. Genç kadın ve iki yavrusunun imdat çığlıklarını kimse duymazken, sinsice yayılan gaz anne ve küçük kızını kendinden geçirdi. Gözleri önünde kardeşi ve annesinin bayıldığını gören 9 yaşındaki Z.S. sürünerek telefona ulaştı. Küçük kız 155 Polis İmdat telefonunu aradı. Ölmek üzere olduğunu söyleyen küçük kızın ihbarı üzerine harekete geçen polis, kapıyı kırarak anne ve kızlarını kurtardı. Olay yerine çağrılan ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan anne ve kızları, gece boyunca süren tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yaşadıklarının şokunu üzerinden atamayan genç kadın, basın mensuplarına konuşmak istemediğini ifade ederken, 3. sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Z. ve kardeşi İ.'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Bu arada, olaydan sonra firar eden baba Şehmuz S., Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri tarafından yakalandı. Eşine kızdığı için olayı yaptığını söyleyen Şehmuz S., "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan adliyeye sevk edildi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan mahalle sakinleri ise, ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "Söz konusu aile buradaki adreslerine 2 ay önce taşınmışlardı. Aileninin başına gelenler tüyler ürpertici. Tüpün patlaması durumunda bir çok kişi yaralanabilirdi. Bu kadarıyla geçmiş olsun" diye konuştu.