Aynı şekilde polis de olayın şüphelisini filmlere aratmayacak bir takiple yakaladı. Yapılan operasyon sonucu yaklaşık bir kilo altın takı, hizmetçi bayanın evindeki sobanın içinde ele geçirildi. Aydın Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu altınların tespit ve kaydı yapıldığı sırada adeta sarraf dükkanına döndü. Polis ekipleri ve altınları çalınan çiçeği burnunda Mersin çifti, uzun süre altınların kaydını tutmak için çalıştılar.
Edinilen bilgiye göre hafta sonu Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerine bulunan Okan-Nida Mersin Çiftinin evinde yangın çıktı. Gündüz saat 13.00 sıralarında çıkan yangını şüpheli bulan Aydın Polisi, evin yatak odasında önce ütünün kasıtlı olarak açık bırakılıp yangın çıkarılmak istendiğini, ancak yangın çıkmayınca daha sonra evin bizzat ateşe verilerek yakıldığını tespit etti. Kapıların da kilitli olduğunu gören Aydın Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ev sahibi ile birlikte evde yaptığı incelemede yeni evlenen çiftin tüm takı ve paralarının çalındığını tespit etti.

“ÇEMBER OPERASYONU BAKICIYI ELE VERDİ”
Bunun üzerin bizzat Aydın Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amiri tarafından operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında eşyaları çalınan aile de hırsızlık olayından haberi yokmuş gibi davranıp yanan evin tadilatı ile uğraşmaya başladı. Evin anahtarla açılmış olmasını da dikkate alan polis ekipleri, Mersin Ailesi"nin anneanneleri olan İkbal Çankaya"nın bakıcısı 37 yaşındaki H.Ü."yü de takibe aldı. Daha önce bir çok başarılı operasyona imza atan Aydın Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Şubesi Amiri, ilginç hırsızlık olayı üzerine her gün kılık değiştirip zanlıyı takip etmeye başladı. İzlendiğinden habersiz olan bayan bakıcı önceki gün çaldığı takılardan iki tanesini bir kuyumcuya 1600 TL karşılığında sattı. Bu işlemden sonra gözaltına alınan bakıcı suçunu itiraf ederek, ninesinin yanına ziyarete gelen evin gelini Nida"nın çantasından anahtarları daha önce çaldığını, olaydan sonra ailenin evde olmadığı bir vakitte hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra delilleri yok etmek amacıyla evi ateşe verdiğini itiraf etti.

“HIRSIZIN HARÇADIKLARINDAN GERİYE 134 PARÇA BİLEZİK VE ALTIN TAKI ELE GEÇİRİLDİ”
Hırsızlık şüphelisinin ifadesi doğrultusunda, şüphelinin ikametindeki kömür sabasının içerisinde yapılan aramada bir sarraf dükkanını işletecek kadar altın ele geçirildi. Anlının bozdurup harcadığı bileziklerin dışında, sobanın içerisine saklanmış poşetten 134 parça bizlik, set takımı, altın ve alyans çıktı. Polisleri bile şaşırtacak derecedeki altınlar sahiplerine teslim edilmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu"na getirildi.

“GENÇ ÇİFT POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ”
Aklına hiç gelmeyen bir olayın başına geldiğini ve takıları ve paraları çalınınca çok üzüldüğünü belirten Nida-Okan Mersin çifti, çalınan altınlarını emniyet müdürlüğünde görünce adeta şoke oldular. Polislere güvendiklerini ve olayın zanlısı ile birlikte altınların yakalanmasına sevindiklerini belirten Mersin Çifti, altınları alıp polise teşekkür ede ede evlerinin yolunu tuttular.