ÇORUM'da babası tarafından dövüldüğü öne sürülen ve gördüğü tedavinin ardından taburcu edilen 8 aylık Ali Batak kurtarılamadı. Savcılık bebeğin babası 35 yaşındaki Ahmet Batak için yakalama emri çıkardı.

Olay, 13 Şubat’ta Çorum Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Ahmet Batak, 30 yaşındaki eşi Yeşim Batak ile tartıştı. Ardından 8 aylık oğlu Ali Batak’a ağladığı için tokat attı. Bebek bu sırada yere düştü. Oğlunu, eşinin elinden alan anne Yeşim Batak, durumu polise bildirerek yardım istedi. Bebek, çağrılan ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken baba polis tarafından gözaltına alındı.

Hastanede yapılan muayenede Ali Batak'ın vücudunda darp izlerine rastlandı. Kafa bölgesinden yaralanan bebek hastanede yapılan tedavisinin ardından dün taburcu edildi. Bebeğini dövmekten adliyeye sevk edilen Ahmet Batak ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Anne Yeşim Batak dün hastaneden taburcu edilen oğlunu alarak merkeze bağlı Çobandivan Köyü'nde oturan ailesinin yanına gitti. Bu sabah bebek yine rahatsızlandı. Eve gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Ali Batak kurtarılamadı. Bebeğin cenazesi kesin ölüm nedeninin araştırılması için otopsi yapılmak üzere Çorum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Baba Ali Batak için yakalama emri çıkarıldı. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. DHA