Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Birgün ve Vatan gazetelerine 4 ayrı dava açtıklarını söyleyerek, "Kurumsal olarak ceza davası ve eşimle birlikte ayrı ayrı tazminat davası açtık. Bunca yıl boyunca birçok saldırıya uğradım ama bu kadar adisine uğramadım. Dedikoduyla adice suçlama olmaz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, katıldığı Azerbaycan'ın milli günü resepsiyonunda gazetecilerin AK Parti'nin kapatılması davasına ilişkin bir soru üzerine, "Ben bu konuda bir şey söyleyemem. Kapatılma davasında hakkında nasıl konuşayım. Yargıya intikal etmiş bir konu" dedi ve Şemdinli olayına karışan astsubayı tanıdığını söylediği zaman bile büyük sorun yaşadığını hatırlattı.

Bir gazetecinin devletin kurumları arasında koordinasyon olmadığını iddia etmesi üzerine Büyükanıt, "Devletin kurumları arasında koordinasyon yapmak Genelkurmay Başkanı'nın sorumluluğu değil, burada kimin sorumluluğu olduğu Anayasa'da bellidir" diye konuştu.

"Size bugün iki haberim var" diyen Büyükanıt, Birgün ve Vatan gazetelerine 4 ayrı dava açtıklarını söyleyerek, "Kurumsal olarak ceza davası ve eşimle birlikte ayrı ayrı tazminat davası açtık. Bunca yıl boyunca birçok saldırıya uğradım ama bu kadar adisine uğramadım. Dedikoduyla adice suçlama olmaz. Mahkemenin huzuruna koysunlar yargının kararına saygılıyız" şeklinde konuştu.
Daha sonra resepsiyona katılan bir konuğun 'Karabağ'da PKK'lılar var' demesi üzerine Büyükanıt, "Somut istihbarat olmadan konuşamam. Azerbaycan bizim canımız" dedi.

Yunan Genelkurmay Başkanı'nın son ziyaretine ilişkin bir soru üzerine ise Büyükanıt, "Değişik faaliyetler var. Biz iki asker olarak Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunları çözemeyiz. Ama güven ortamı sağlarsak çözüme katkı sağlarız. Umarım olumlu adımlar atılır" diyerek kendisinin Türkiye'de destek gördüğünü ama Yunanistan'ın kendi içinde aşması gereken sorunları olduğunu belirtti. Bir başka gazetecinin kaçan PKK liderlerinin yerlerine ilişkin bir soru sorması üzerine de 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamaya işaret eden Büyükanıt, "O günkü açıklamamız geçerlidir" karşılığını verdi.
İHA