Özellikle kış aylarında çamur deryasına dönüşen ve yoğun şikayet alan Boyalık yolundaki çalışmaların bir hafta içerisinde tamamlanacağı açıklandı.
Kadınlar Denizi Mahallesinin Karaova Mahallesine komşu bölgelerinde son yıllarda yapılan konutlarla yaşanan nüfus artışı, altyapı hizmeti talebini de beraberinde getirdi. Vatandaşların yazın toz, kışın çamurdan kurtulması amacıyla Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 56 ton astar, 64 ton asfalt ve 1280 ton mıcır kullanılarak satih kaplama asfalt yol yapılacak. Palmin Otel önünden Söke yolu kavşağına kadar olan bölümde toplam 2 kilometre asfalt yol, bin 200
metrekare kaldırım ve 600 metrekare orta refuj yapılacağı bildirildi.
Asfalt çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Kuşadası'nın en önemli sorunu konumundaki yol sorununu tamamen ortadan kaldırıncaya kadar çalışmaların devam edeceğini söyledi. Bölgede yaşayan vatandaşların yoğun şikâyeti üzerine yapımına başlanan yolun acil bir ihtiyaç haline geldiğini belirten Başkan Altungün, "Söz konusu bölgede oturan vatandaşlarımızın rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilmek için satih kaplama yapmak suretiyle sıkıntıyı gidereceğiz.
Bundan böyle hem yayalar hem de araçlar için daha rahat bir ulaşım sağlanacak. Özellikle kış aylarında yaşanan çamur sorunu ortadan kalkacak" diye konuştu.