Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ünlü ressam ve akademisyen Devrim Erbil'in ''Şiirsel Soyutlama-İstanbul'' temalı sergisi Boston Üniversitesi Howard Thurman Kültür Merkezi'nde açıldı.

Festival direktörü Erkut Gömülü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, serginin 15 Kasım?15 Aralık tarihleri arasında gezilebileceğini belirterek Devrim Erbil gibi uluslararası çapta bir sanatçının Boston'da ilk kez sergi açmasına öncülük etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gömülü, serginin düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı Boston Üniversitesi'ne, Dışişleri Bakanlığı'na, Boston Başkonsolosluğu'na ve Türk Hava Yolları'na teşekkür etti.

Verilen bilgiye göre serginin açılışı nedeniyle Boston Üniversitesi'nde çok sayıda akademisyen, diplomat, sivil toplum örgütü temsilcisi, sanatçı ve öğrencilerin katıldığı bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonun açılışında konuşan Boston Üniversitesi Howard Thurman Kültür Merkezi Direktörü Katherine Kennedy, Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali'nin yıllardır düzenlediği kaliteli sergiler ve diğer etkinliklerle Boston'un sanat ve kültür hayatına önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

Boston Başkonsolusu Murat Lütem de Devrim Erbil sergisinin Boston'da açılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek Devrim Erbil'in resimlerinin Türkiye'nin modern yüzünü, renkliliğini ve çeşitliliğini yansıttığını söyledi.

Açılışa Devrim Erbil'i temsilen katılan Evrim Erbil, babasının eserlerinin Boston'da ilk kez sergilenmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.