Bosna Hersek Sivil Savunma biriminin daveti ile ülkeye giden GEA Koordinatörü Umut Dinçşahin gördükleri durumu şöyle özetledi: 

"Asıl felaket şimdi başlıyor. Sular çekilmeye başladı ancak her selden sonra olduğu gibi sıcak hava dalgası bastırdı. Her yerde hayvan leşleri var. İç bölgelerde içme suyu sıkıntılı. Mayınlar selde yer değiştirdiği için mayın haritaları değişti. Bu mayınlar her yerde olabilir. Ekili arazilerin neredeyse tamamı yok oldu. Bosna için asıl felaket bundan sonra başlıyor."

GEA EKİBİ SARAYBOSNA'DA

INSARAG (Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Grubu) üyesi ve tamamı gönüllülerden oluşan GEA ekibi, Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketinin ardından İstanbul’daki merkezlerinde hazır beklemeye başlamıştı. Ekip önceki gün Bosna Hersek Sivil Savunması’ndan gelen yardım çağrısı üzerine yedi kişilik ekip ve yaklaşık 1.5 ton yardım malzemesiyle hemen ülkeye hareket etti. Ekipte doktor, mimar, lojistikçi, kurtarmacı ve medikalcilerden oluşan üyeler yel aldı. Ekip Saraybosna’ya ulaşmalarının hemen ardından helikopterle sel sularının altında kalan Olovo bölgesindeki Recica Köyü’ne hareket etti. Ekip yolculuğun bir kısmını, yaklaşık bir metre suyun altında kalan yolda ciple yaptı.