Ülke genelinde süren orman yangınlarında son 24 saat içerisinde olumlu bir gelişme yaşanmadı. İtfaiye görevlileri orman yangınlarını kontrol altına almak için aralıksız çalışırken, yangınların en aktif olduğu yerlerin ülkenin güney kısmında bulunan Mostar, Konyits ve Trebinye kentleri olduğu belirtildi.
Bosna Hersek Güvenlik Bakan Yardımcısı Samir Agiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin orta kısmında bulunan ve Saraybosna'ya 70 kilometre uzaklıktaki Zenitsa şehrinde de ufak çaplı yangınlar olduğunu ancak bunların kontrol altına alındığını söyledi.
Agiç, yangınların güneyde Karadağ sınırında daha aktif olduğunu ve kısa süreli olarak sınır geçişlerini engellediğini vurguladı.
Güvenlik Bakanlığı'na Acil Durum Merkezi'nden Mostar'daki söndürme çalışmalarına katılması amacıyla uluslararası yardım talep edilmesi yönünde bir talep ulaştığını bildiren Agiç, bu isteğin Bakanlar Kurulu'na iletileceğini belirtti.
Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopter bakımda oldukları gerekçesiyle bugün de söndürme çalışmalarına katılamazken, Avrupa Birliği'nin Bosna Hersek Barış gücü EUFOR birliğine ait helikopter bugünkü söndürme çalışmalarını tek başına devam etti.
Konyits şehri sivil savunma ve itfaiyeden sorumlu belediye başkan yardımcısı Hüseyin Hociç de söndürme çalışmalarına çok sayıda itfaiye görevlisi ve sivilin katıldığını, yangınların şimdilik büyük tehlike arz edecek durumda olmadığını söyledi. Hociç, sıcaklıkların gittikçe artması nedeniyle yangınları daha ne kadar süreyle kontrol altında tutulabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirdi.