7 aydır ayrı evlerde yaşadıkları öğrenilen çiftten Esra Ceyhan “Evliliğimi kurtarmak için çok mücadele ettim, olmadı. Sonunda doğru karar verdiğimize inanıp boşandık” dedi.

Yıllardır sunuculuğunu yaptığı programda yüzlerce kadının sorunlarına çözüm arayan Esra Ceyhan aylardır uğraşmasına rağmen kendi evliliğini kurtaramadı. Ünlü sunucu, kızı Ayşe"nin babası 17 yıllık eşi Barbaros Ceyhan ile dün Beykoz Adliyesi"nde resmen boşandı. Dava dilekçesinde ayrılığın sebebi olarak “Çiftin aralarında fikri ve ruhi uyuşmazlık bulunduğu ve ailenin birliğinin temelinden sarsıldığı” iddiası gerekçe gösterildi. Çiftin kızları Ayşe"nin velayetinin anneye verilmesi kararlaştırılırken, tazminat ve nafaka da öngörülmedi. Esra Ceyhan boşanma kararıyla ilgili olarak

VATAN"a telefonla şunları söyledi:

- Ben Barbaros"u hala çok seviyorum. Boşanma talebi ondan geldi. Evliliğimi kurtarmak için gerçekten çok mücadele verdim. Doğru bir karar verdiğimize inanarak harekete geçtik. 17 yıl sonrasında böyle bir karar alınca insan çok üzülüyor, yıkılıyor. Onunla ilgili kötü hiçbir şey söylemem. İhtiyacı olduğunda ilk arayacak insan benim. Bu boşanmayı bir son olarak görmüyorum tabii ki kağıdın üzerinde olmuş olması insanı yıkıyor.

- Adliyede görevli memureler “Bir çok boşanma gördük ama sizin olayınız çok saygıdeğer bir şekilde oldu” dediler. Bu da beni mutlu etti tabii ki. Sanat dünyasında da, tanınmış insanın hayatında da, sıradan insanın hayatında da boşanmalar oluyor. Genellikle hepsi kötü bitiyor.

- Eşimle mal paylaşımı yapmadık. Öyle bir şeye ihtiyacımız yok. Çünkü o hala bizim evimizin babası. Bizim neye ihtiyacımız olursa telefonu kaldırırız o bize gene her konuda yardım eder. Gerçek erkek sadece cinsiyetini belirleyen unsurlarıyla erkek olmuyor. Tavrıyla dik duruşuyla erkek oluyor. Erkekliğin gerçek açılımı budur bence.

- Kızım Ayşe"ye bu olaylar hiç yansımıyor. Zaten sürekli babasını görüyor vakit geçiriyor. Bende sürekli psikolojik danışmanla diyalog halindeyim. Babasının yokluğunu hissetmiyor. Çünkü babası başka bir evde değil başka bir insan değil. Eşimle birlikte yaşamıyoruz ama istediği zaman gelip görüyor.

- 2 aylık bir mevzu değil çok daha uzun bir zaman önce evleri ayırmıştık . İnsanlar daha boşanma noktasına geldiklerinde o kadar terbiyesiz şeyler söylüyorlar ki bunlar çok ayıp. Boşanmanın sebebi ihanet değil. Bana intikal eden gözünün dışarıda olması gibi bir şey yok. Bizi Allah"a bin şükür ki öyle bir durumda bırakmadı. Ama bu dakikadan sonra olursa Allah yolunu açık etsin, daha başka ne diyeyim ki ben.

- Her zaman dostuz ikimiz de aynı yakadayız zaten bir şey olduğunda alo diyorum. Daha dün akşam geldi. Çocuğun biraz bademcikleri şişmişti geldi. Zaten her zaman arar sorar günde iki defa arar. Görünce üzülüyorum. (ağlıyor).