Yaşlı bir kadın, Bakan Günay'ın yanına giderek, hem kocasından boşanmasına yardımcı olmasını, hem de kendisine iş bulmasını istedi.
Aydın merkezi ile Didim ilçesindeki ziyaretlerinin ardından Kuşadası'na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi Güvercinada Kalesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra aracına doğru yürürken, Münevver K. İsimli yaşlı bir kadının ilginç isteğiyle karşılaştı. Bakan Günay'ın yanına giden yaşlı kadın, kalabalık heyetin arasından, "Evladım hanginiz Bakan Bey" diyerek Bakan Günay'ı aradı. Bakan Günay'ı bulan Münevver K. İsimli yaşlı kadın, "Ben yardımınızı istiyorum. Bana bir dükkan verin
evlatlarımla dürüst çalışalım burada dilenci gibiyim. Kocam Ürdün'de. 10 yıl önce ayrı ayrıldık ama kocam beni boşamadı. Hala nikahlıyım, boşanamıyorum. Bu yüzden babamdan alacağım maaşı dahi alamıyorum. Allah rızası için yardım edin ve beni kocamdan boşayın. Varlık içerisinde darlık çekiyorum" dedi.
Bakan Ertuğrul Günay ise yaşlı kadına, "Boşanmayla ilgili ben bişey yapamam onunla ilgili konuyu avukatlar çözebilir. Sana işyeri tahsis edebilecek bir durumum yok benim. Ama belediyeye ve Kaymakamlığa söyleyelim sana bir avukat bulsunlar" şeklinde cevap verdi.
Yaşlı kadın Bakan'ın sözlerinden tatmin olmazken, Bakan Günay ise, "Boşanmak iki kişi arasında hukuki bir durum. Yapabileceğim bir şey yok" ifadelerinde bulundu.