Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sistemin Türkiye'de bir başka örneğinin olmadığını söyledi.

Geçmişte benzer uygulamaların kırsal kesimlerde bölgenin sözü geçen akil adamlarınca uygulandığını ifade eden Zolan, şöyle konuştu:

"Belediyelerin görevi sadece taşa toprağa yatırım yapmak, ağaç dikmek, çevre düzenlemek, park bahçe alanları açmak, şehirlerin alt yapısını ve planlamasını yapmak, imar ve inşa faaliyetlerinin takip ve denetimini yapmak değildir. İnsana yatırım geleceğe yatırımdır anlayışıyla hareket eden Denizli Belediyesi, sosyal politikalar oluşturarak aile kurumunun korunması yönünde de bugüne kadar ciddi çalışmalara imza atmıştır.

Bu amaçla birçok ayağı olan bir projeyi, Ailemi Seviyorum Projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında daha önce hayata geçirdiğimiz Sağlıklı Evlilik Okulu'nun ardından şimdi de Aile Hakemliği Sistemi'ni devreye sokuyoruz. Aile mekanizmasının doğru işleyişini sağlayacak
eğitim çalışmalarının yanı sıra aile yapısının bozulmasını önleyecek bize özgü bir uygulamayı günümüz şartlarına uyarlayarak yeniden hayata geçiriyoruz."

İsimler gizli kalacak

Projeyle sorunları olan ve evlilikleri bitmek üzere olan çiftlere son bir kez daha düşünmeleri için fırsat oluşturacaklarını belirten Zolan, "Kurduğumuz Aile Hakemliği Sistemi'nde gönüllü, bilgi sahibi vatandaşlarımız, işadamlarımız, profesörler, bürokratlar, din adamları, sosyologlar yani Denizli'nin önde gelen isimleri yer alacak.

Sır saklayan, sözü geçen ve dinlenen 20 kişilik ekibin isimlerini açıklamıyoruz. Bu insanlar Denizli'de kendilerine müracaat eden her iki tarafın sıkıntılarını dinleyip, aileyi yaşatmak için çözüm önerileri getirip, yol gösterecek" diye konuştu.