Ankara"da siyasi kulislerde üç aydır konuşulan ama netlik kazanmayan Türköne çiftinin boşanması bugün Hürriyet'in Pazar yazarı Ahmet Arsan"ın, köşesine yansıdı. Arsan"ın köşesinde yeralan ve isim vermeden, Türköne çiftinin ayrıldığı kulisi yeraldı. Arsan"ın köşesinde yeralan “Camiadan biraz habis bir dedikodu” başlıklı yazısında bu konuya şöyle yer verdi: ”Son dönemde camiada epey popüler olan bir akademisyen-köşe yazarı dostumuz var... İşte bu dostumuz, hususi hayatında büyük ıstıraplar çekiyormuş... Çünkü... Dostumuzun AK Parti"den milletvekili olan genç eşi, kapıyı çarpıp çıkmış. Evi terk etmiş yani... Ne diyelim? İnşallah bu “nezih proje yuva” yıkılmaz...”

Bu arada, ANKA"nın AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Türköne çifti bundan üç ay önce sessiz sakin biçimde ayrıldı. Kulislerde, Türköne çiftinin aralarında şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle yaklaşık üç ay önce karşılıklı anlaşarak boşandıkları ve bu boşanmanın gizli kalması için büyük bir çaba harcadıkları konuşuluyor. Türköne çiftinin boşandıktan yaklaşık bir ay sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı bu konuda bilgilendirdikleri de ifade edildi.

ÇİFTTEN AÇIKLAMA GELDİ

Özlem Türköne ile eşi Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, boşandıkları iddialarına açıklık getirdi. Türköne çifti tarafından yapılan ortak açıklamada, "Haberin içeriğinin doğruluk taşımadığı ve haber dahilinde yapılan tüm ithamların tamamıyla bilgimiz dışında ve asılsız olduğunu iletiriz. Basın yayın organlarının bu tür mesnetsiz ve şaibeli haberlere itimat etmeyeceğine duyduğumuz güveni yineleriz" denildi. HT