Boşaltılan araziye ise Yenidoğan Belediyesi talip olurken; Aydın Milletvekili Semiha Öyüş Yenidoğan Belediyesi’nin talebi olan araziyi yerinde inceledi.
Söke-Güllübahçe-Didim güzergahında yol üzerinde bulunan 300 dönümlük arazi 1970’li yıllardan bu yana TSK tarafından atış poligonu ve cephanelik olarak kullanılıyordu. 2 ay kadar önce boşaltılan arazi üzerinde askerin bugüne kadar kullandığı binalar bulunuyor. İçinde su ve elektriği dahil tüm altyapısı bulunan arazi doğal güzelliği de barındırırken; Yenidoğan Belediyesi bu araziyi mesire alanı olarak kullanmak istiyor.
“GEREKİRSE SÖKE BELEDİYESİ İLE ORTAK PROJE YAPARIZ”
Doğal güzelliği yanında içinde tüm yaşam alanlarını barındıran hazır tesis olma özelliği taşıyan arazinin mesire alanına dönüştürülebileceğini belirten Yenidoğan Belediye Başkanı Ekrem Yılmaz, arazinin kendilerine tahsisi için başvuruda bulunduklarını söyledi. Söke’nin böyle bir alana ihtiyacı olduğunu ifade eden Ekrem Yılmaz; “Sadece Yenidoğan Beldesi değil, Söke’nin böylesi nefes alınacak bir yere ihtiyacı var. Gerekirse Söke Belediyesi ile ortak proje yapabiliriz. Bu araziyi Sökemize kazandırmak istiyoruz” dedi.
ÖYÜŞ; “TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Eski cephanelik ve atış poligonun arazi olarak mesire yeri olabileceğini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş; “Bu konuda hazırlanacak talep yazısı ve teknik raporu ilgili kurumlarda araştırıp, arazinin Yenidoğan Belediyesine tahsis edilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Her türlü destek vermeye hazırım” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg