Meydandaki kalabalığın yetersiz olması üzerine anons yapılarak halktan tanıdıklarına ve yakınlarına telefon ederek meydana çağırmaları istendi.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron önceki gün açıklanan ani kararın ardından dün Libya'ya gittiler. Milliyet'in haberine göre sabah saatlerinde başkent Trablus'a gelen liderler, Ulusal Geçiş Konseyi'nin (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil ve ikinci adamı Mahmut Cibril tarafından karşılandı. 
Daha sonra iki lider, Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ve Fransız filozof Bernard Henri Levy, bir hastaneye giderek burada yaralılarla konuştular. Hastane çıkışında Libyalılar, Sarkozy için, "Bir, iki, üç... Yaşa Sarkozy!" sloganları attı. Daha sonra hastaneden ayrılan liderler helikopterlerle otellerine gitti.
 
ALAN DOLMADI
Sarkozy ve Cameron'un Bingazi'yi ziyaret edeceğinin kesinleşmesinin ardından, kentte güvenlik önlemleri artırıldı. Sabahtan itibaren Tahrir Meydanı'na çıkan yollar ulaşıma kapatıldı.
 
Tahrir Meydanı'nda ise iki liderin konuşması için olaylar sırasında gösterilerin yapıldığı büyük alan yerine Ramazan ayında kadınların teravih namazı kıldığı küçük bölüm hazırlandı.
 
Fransa ve İngiltere bayraklarıyla donatılan meydanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meydana girenler detaylı bir şekilde arandı. Liderlerin gelmesinden önce de çok sayıda helikopter havadan güvenliği sağladı.
 
Liderlerin saat 16.00 sıralarında geleceğinin duyurulmasına rağmen, bu saat geldiğinde meydanda güvenlik görevlileri dışında yaklaşık 100 kişinin bulunduğu görüldü.
 
İnsanların toplanmaması üzerine anons yapılarak Sarkozy ve Cameron'un gelmesine 20 dakikadan az bir süre olduğu belirtildi.
 
Meydanda yeterli topluluğun olmadığının belirtildiği anonsta, halktan tanıdıklarına ve yakınlarına telefon ederek meydana çağırmaları istendi.
 
Edilen telefonlar üzerine meydanın bir kısmının daha dolmasıyla Sarkozy ve Cameron, Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile birlikte meydana geldi.
 
Otelde, Abdülcelil, Cibril, Sarkozy ve Cameron bir basın toplantısı düzenledi. Cameron, Libya'nın kayıplara karışan lideri Muammer Kaddafi'nin yakalanması için yardımcı olacaklarını ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde görüşülen yeni tasarının onaylanmasıyla İngiltere'de Libya'ya ait dondurulmuş hesapların UGK'ne verileceğini dile getirdi. Sarkozy ise ziyaretini "özgür bir Suriye'i umut edenlere" adadı. Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca, hava operasyonu öncesinde UGK ile petrol anlaşması yaptıkları iddialarını da yalanladı. Sarkozy bugün Bingazi'ye geçecek.
 
Diğer yandan Fransız degisi Nouvel Observateur Sarkozy ve Cameron'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bir gün önce ani Libya ziyareti kararı almalarını, "Erdoğan'ın kendilerinden rol çalacağı korkusu" olarak yorumladı. 
 
Dergi ayrıca, "Sarkozy ziyaretini içeride Sosyalist Parti kongresine, dışarıda ise Erdoğan'ın ziyareti öncesine denk getirerek, hem iç hem de dış politikada diplomatik birer darbe indirdi" diye yazdı.