Didim Belediyesi öncülüğünde ilçede yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu öğrencileri Akbük yolundaki boş arazileri ağaçlandırdı.
Akbük yolu üzerinde yapılan ağaç dikimine Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Etuğrul Öksüz, Mahir Özgür Damar İlköğretim Okul Müdürü Osman Günaydın ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu öğretmeni Feray Uysal, “Sınıf olarak "Küresel Isınma ve Çevre Projesi" etkinlikleri kapsamında okulumuzda bir takım çalışmalar yaptık. Bu anlamda atık pil toplama, okulumuzda ağaç dikimi çalışmaları yaptık. Bu çalışmamızda Belediyemizin öncülüğünde burada okulumuzda eğitim öğretim gören bütün 5. sınıf öğrencileriyle ağaç dikimi yaptık. Bu anlamda öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamaya çalıştık. Bizlere destek olan başta Belediye Başkanımıza ve tüm Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, doğanın ve ağaç sevgisinin küçük yaşlarda çocuklara aşılanması gerektiğini söyleyerek, “Biz de belediye olarak bu anlamda Didim"in yeşillenmesini sağlamak için bu tür çalışmaları sürdüreceğiz. Bu gün burada çocuklarla olmak sevindirici” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından törende Didim Belediyesi tarafından temin edilen 500 adet fıstık çamı fidanı öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.