Bu işin suyu çıktı... Önce bir vatandaş tarafından 'minare' kılıfıyla satılan, daha sonra polis tarafından satışına devam edilen 'su'da çarpıcı gelişme.

Polisin kullandığı borular, İSKİ'den çalınan borular çıktı. AKŞAM'ın 'Panzer AŞ' manşetinde, Beylikdüzü'nde 'kaçak su satılıyor' diye mühürlenen araziyi, Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü'nün kullandığı duyurulmuştu. 'Beylikdüzü Polis Hizmetleri Derneği'ne ait kamyonun, kaynaktan su aldığı ortaya çıkmıştı.

İSKİ Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla, taşeron firma işçileri, kaçak suyun satıldığı araziye gitti. Boruları söken ekipleri bir sürpriz bekliyordu. 3'ünün İSKİ'nin geçen yıllarda çalınan borularından olduğu anlaşıldı.Taşeron firmanın daha önce Büyükçekmece, Beylikdüzü civarında 17 borusunun çalındığı öğrenildi.

l BİZ DÖŞEMEDİK: Su satışından elde edilen geliri kabul etmeyen Beylikdüzü Emniyeti yetkilileri çalıntı boruların da kendileriyle alakasının olmadığını söyledi. Yetkililer, 'daha önce buradan su satan kişilerin boruları döşediğini' belirtti.

l İSKİ'DEN İZİN YOK: İSKİ yetkilileri, önce Serdil Nişancı sonra da Polis Hizmetleri Derneği'nin sattığı suyla ilgili tutanak tuttu. Suyun, kuyu suyu olduğu belirtildi. Kuyu suyu satışı için İSKİ'den izin alınması gerektiği halde yıllardır başvuru olmadığı ortaya çıktı. Ancak yetkililerin, kaçak su satan kişi veya kurumlara ceza kesebilmesi için muhatap bulması gerekiyor. Beylikdüzü Emniyeti de, Dernek ve daha önce su satan Serdil Nişancı da bu satışı kabul etmedi.

l DELİL PLAKA: İSKİ, AKŞAM'ın haberinde plakası görünen tanker için Emniyete başvuracak. Üzerinde 'Polis Hizmetleri Derneği' yazan tankerin şoförüne 'Suyun parası kime gidiyor' denilecek.

ADIMDA REZALET

3 Kavaklı'daki araziye ilişkin rezalet, AKŞAM'ın 24 Nisan 2009'daki haberiyle ortaya çıktı. Serdil Nişancı'ya ait olduğu öne sürülen yapıya kondurulan 'minareyle', 'cami süsü' verilip, su satışı yapıldığı tespit edildi.

3 AKŞAM'ın 15 Aralık 2010 tarihli haberinde bir başka sürpriz vardı. Bu kez arazinin Beylikdüzü Emniyeti'ne ait olduğuna ilişkin tabela asılmıştı. Polis Derneği'ne ait tankerin su taşıdığı ortaya çıkmıştı. 3 İSKİ ekipleri boruları söktü. Bu kez boruların çalıntı olduğu anlaşıldı.

İMARDA 'MERA'

İmar planlarında 'mera' olarak geçen arazi, İstanbul Tarım İl Müdürlüğü'ne ait. Müdürlük'ten yapılan açıklamada, arazinin Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü veya Beylikdüzü Müftülüğü'ne tahsisinin henüz gerçekleşmediği belirtildi. Tahsis önümüzdeki günlerde resmiyete dönüşecek. Ancak Beylikdüzü Emniyeti araziyi kendi tabelasını asarak sahiplenmişti.