İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB ) Hisse Senetleri Piyasasının açılışının, Borsa binasının bulunduğu İstinye'de yapılan yol çalışması sırasında kabloların kopması nedeniyle ertelendiği öğrenildi. Kabloların onarımının devam ettiği, teknik arızanın giderilmeye çalışıldığı bildirildi.
İMKB, hat arızasıyla ilgili, saat 13.30'a kadar sorunun giderilebilmesi halinde birinci seansın saat 14.00'te başlaması ve tek seans yapılmasının planlandığını bildirdi.

Borsa başkanlığından yapılan açıklamada, veri yayın kuruluşlarını etkileyen hat arızasının giderilebilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi:

Açıklamada, şöyle denildi:''Türk Telekom tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. Saat 13.30'a kadar sorunun giderilebilmesi halinde birinci seansın saat 14.00'te başlaması ve tek seans yapılması planlanmaktadır. Bu durumda seans, açılış seansıyla başlayacak ve sürekli müzayede ile sürdürülecektir. Sorunun 13.30'a kadar giderilememesi halinde birinci seansın başlangıç saati daha sonra ilan edilecektir.''

TÜRK TELEKOM'UN AÇIKLAMASI

Türk Telekom, İMKB'de sabah saatlerinden bu yana yaşanan veri kesintiyle ilgili, "Fiber optik kablolarımızda İstinye bölgesindeki yol genişletme çalışmaları sırasında üçüncü taraflardan kaynaklanan bir kopukluk meydana geldiği tespit edilmiştir" açıklamasını yaptı.Türk Telekom açıklamasında, şöyle denildi:

"Sabah saatlerinde İMKB'den yapılan bir açıklamada 'Türk Telekom'dan
kaynaklanan teknik bir arıza' nedeniyle Hisse Senetleri Piyasası Seansı
açılışının geciktiği bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Fiber optik kablolarımızda İstinye bölgesindeki yol genişletme çalışmaları sırasında üçüncü taraflardan kaynaklanan bir kopukluk meydana geldiği tespit edilmiştir.

Türk Telekom ekipleri bilgi alır almaz müdahale etmek için sahaya
gönderilmiştir ve greve rağmen arızanın en kısa süre içerisinde giderilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülmektedir."

AA