Bu güne kadar Aydın"da üretilip tıpkı kestanede olduğu gibi başka bölgelerin ismi ile ambalaja giren Aydın"ın zeytinyağları son yıllarda Aydın markaları ile isim yapmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda Türk zeytinyağını bölge bölge tanıtmak için Çin Fuarına katılan Zeytin, Zeytinyağı Tanıtım Komitesinin anket çalışmasında Aydın yağı diğer tüm bölge yağlarını geride bırakarak birinci geldi. Aydın Ticaret Borsası, fuara katılarak en beğenilen yağı üreten Aydınlı Firma Gıdatay"a plaketle ödüllendirdi.
Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, yönetim kurulu üyeleri Yakup Er, Cengiz Ülgen ve Ali Marmara Gıdatay Firmasına teşekkür ziyaretinde bulundular.
Ziyaret sırasında hazır bulunan Atay Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Erdoğan Atay, Cenk Atay, Süleyman Atay ve Ülkü Arman, Ticaret Borsası"na bu anlamlı jestinden dolayı teşekkür ederek, ziyaretçilere zeytinyağı fabrikasını gezdirdiler.
Ziyarette açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı “Borsamız son yıllarda Aydın zeytin sektörüne yönelik, kaliteyi arttırma konusunda eğitim, tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarında atağa geçmiştir. Yıllardır dededen kalma yöntemlerle üretim yapan üreticilerimiz, yeterli özeni göstermeden sıkım yapan fabrikalarımız ve depolama şartlarına dikkat etmeyen tüccarlarımıza fayda sağladığına inandığımız eğitimlerin neticesi zaman içerisinde ortaya çıkmakta ve Aydın Zeytinyağı hakkettiği kaliteye ulaşmaya başlamaktadır. Biraz daha özen gösterildiğinde dünya çapında ödüller alabilecek kalitede yağa sahip olduğumuzu gördük. Bu konuda en önemli kanıtları Atay Holding bünyesinde faaliyete geçen Gıdatay firmamız son yıllarda aldığı kalite ödülleri ve başarılarıyla tüm ülkeye ve hatta dünyaya Aydın Zeytinyağının da tek başına aranılan ve beğenilen bir tat olduğunu göstermiştir. Gerek katıldığı fuarlarda aldığı başarılı sonuçlar gerekse son yıllarda ülke genelinde düzenlenen Zeytindostu Kalite Yarışması"nda aldığı dereceler ile istenirse en çok beğenilen bölge tatlarını bile geride bırakacak yağ elde edebileceğimizi gördük. Bu başarılarıyla pek çok üreticimiz ve fabrikacılarımıza kalite anlayışıyla örnek teşkil eden Gıdatay, ilimiz zeytinyağı sektörünün yüzünü güldürmekte ve umut aşılamaktadır. Bu nedenle Gıdatay"a sektörümüz adına teşekkür ediyor ve kaliteyle adından söz ettiren markalı zeytinyağlarımızın hızla artmasını diliyoruz” dedi.