Borsa hisselerinde manipülasyon yapan çeteye yönelik operasyonun ardından, ilginç detaylar ortaya çıktı. Gözaltına alınan 36 kişiden biri olan eski futbolcu Mecnur Çolak'ın Teras Fulya'daki ofisini "borsa üssü" olarak kullandığı tespit edildi. Borsada deprem etkisi yaşatan süreç, 7 ay önce başladı. Maliye polisi, İMKB hisselerinde manipülasyon yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Eski Fenerbahçeli futbolcu Mecnur Çolak, A Milli Takım Kaleci Antrenörü eski futbolcu Engin İpekoğlu'nun da aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.
 
BORSADA 2 GÜNDE YÜZDE 40 KAYIP
 
"Keriz silkeleme" operasyonuyla yapılan 100 milyon liralık vurgunun adresi ise belli oldu. Adres ise "manipülasyon" suçuyla 2006 yılında yine gündeme gelen Mecnur Çolak'a götürdü. Eski futbolcunun Teras Fulya'daki ofisinin "borsa üssü" olarak kullanıldığı belirlendi. Ofisteki aramalarda 16 bilgisayar ve kablosuz 3G modemler ele geçirildi. Çetenin baskınlara karşı internete koblosuz bağlandığı belirlendi.
 
Zanlıların elde ettikleri parayla lüks araçlar ve yatlar satın aldığı, iş adamlarının hesaplarını ise izinsiz kullandığı saptandı. 2 gündür Hatay Tekstil, Tuborg ve Demir Döküm'ün hisselerinde yüzde 40'lık düşüş gözlendi. 10 bin liralık hisse satın alan küçük yatırımcı 4 bin liralık bir kayıp yaşadı.
 
'KERİZ SİLKELEME' YÖNTEMİYLE VURGUN
 
Borsa çetesinin lideri Mehmet Uğurlu'nun, Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın yeğeni olduğu öğrenildi. 36 zanlının sorgusu sürerken, çetenin marifetleri de tespit edildi. Çete, küçük yatırımcıların birikimine göz dikiyor. Bunun için değeri düşük hisseleri alıyor ve belirledikleri hissenin değerini yükseltiyor. Piyasaya ise hissenin daha da yükseleceğini fısıldıyor. Böylece "büyük para kazanma" hayali kuran küçük yatırımcı, bu hisseleri satın alıyor. Çok sayıda hisseyi 40-50 kat arttırarak küçük yatırımcıya satan çete, bu şekilde 100 milyon liralık vurgun yaptı.
 
'SİHİRBAZ' REZİDANSTA YAKLANDI
 
Zanlılardan "Sihirbaz" lakaplı Mecnur Çolak'ın, Beşiktaş'taki Bellevue adlı lüks rezidansta gözaltına alındığı öğrenildi. Eski futbolcunun, Belleuve ve Selenium Panaroma Rezidans'ta toplam değeri 3 milyon TL olan 3 daire satın aldığı, bunları da oğlunun üzerine yaptığı belirlendi. Öte yandan sağlık kontrollerinden geçirilen zanlılara farklı bir uygulama yapıldı.
 
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen zanlılar, otobüsün içinde sağlık kontrolünden geçirildi. Mecnur Çolak, göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye yatırıldı.
 
takvim