IMF beklentilerinin canlı tuttuğu piyasada özellikle banka hisselerine gelen alımlar dikkat çekiyor. İkinci seans alımların hızlandığı borsa, saat 16.30 itibariyle yüzde 2.7 artışla 27 bin 93 puana tırmandı.

Piyasanın yönünü banka hisselerinin belirlediğine dikkat çeken uzmanlar, bu hisselere gelen alımlar sayesinde endeksin 27 bin 200 direncini zorlamaya başladığını belirtiyor. Gün sonu yaklaşırken Akbank yüzde 6 primle başuı çekiyor. Onu yüzde 4.12 ile Şekerbank ve yüzde 3'8'lik primle Garanti Bankası izliyor. İş Bankası ise yüzde 3.59 oranında değer kazandı.

Piyasada ilk alım ve satım dalgalarının banka hisselerine geldiğine dikkat çeken uzmanlar, bu sefer de benzer bir hareket yaşandığını söylüyor. Özellikle yabancı yatırımcı ilgisi artarken piyasaya yeni para girişinin olduğu da görülüyor.

IMF BEKLENTİLERİ ETKİLİ OLUYOR

İş Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdür Yardımcısı Orhan Veli Canlı, bugün yurtdışındaki seyirden farklı olarak İMKB'de olumlu bir hareket yaşandığını belirterek, piyasaya para girişi göründüğünü söyledi. Canlı, şöyle konuştu:

"Piyasada IMF anlaşmasına yönelik çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. 20 milyar ila 40 milyar dolar gibi rakamlar konuşuluyor. Basında 32 milyar dolar olacağı yazıldı. Çeşitli dedikodularla birlikte İMKB'de beklentilerin satın alındığını görüyoruz."

27 BİN 200'ÜN KIRILMASI ZOR

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, 27 bin 200 direncinin kuvvetli olduğunu ve kısa vadede geçilmesinin zor göründüğünü kaydetti. Endeksin direnç seviyelerinden dönebileceğini ancak orta vadede yükselişin devam etme ihtimalinin kuvvetli olduğunu kaydeden Uskuay, "haftaya 27 bin 200 seviyenini kırabiliriz" dedi.

Uskuay, IMF beklentisi, faizlerdeki düşüş ve kurdaki gevşemenin borsanın yükselişinde en önemli sebepler olduğunu söyledi.

Hürriyet