Aydın Sevgi Yolu"nda düzenlenen protesto gösterisine Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Aydın şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Ellerine simit ve ayranları alan sendika üyeleri, memurlara verilen yüzde 5 oranındaki zammı protesto etti.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, kamu çalışanlarının her yılının bir önceki yıldan daha zor geçtiğini iddia etti. 2009 yılının ekonomik krizin etkilerinin en ağır hissedildiği yıl olarak kamu çalışanlarının belini büktüğünü ileri süren Devli, “Siyasi irade, 2010 yılında ekonomik krizden çıkılacağını iddia edince; memurlarımız ümitlenmiş, 2010 yılını krizden çıkacağı yıl olarak beklemiştir. Ancak henüz 2009 yılının Ağustos ayında takke düşmüş, kel görünmüştür. 2010 yılında kamu çalışanları için yüzde 5 zam öngören irade, ekonomik krizden çıkışın yolunu düşük maaş artışı yoluyla memurlardan keserek oluşturacağı kaynakta bulmuştur” dedi.

Memurlara yapılan düşük maaş zammına karşılık milletin zorunlu harcamalarındaki artış oranının geçen yıl içerisinde yüzde 15"ler seviyesinde gerçekleştiğini savunan Devli, “Huzur ve refahın anahtarı nimette de, külfette de eşitlik ve adalettir. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, düşük maaş artışları, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle her gün cinayetler işlenmekte, soygunlar yapılmakta, aileler parçalanmaktadır” diye konuştu.

Memura reva görülen maaş artışının yüzde 5 olduğunu anımsatan Devli, bununda yüzde 2,5+2,5 olarak iki taksitte verileceğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Ama daha yılın başında iğneden ipliğe her şeye en az ortalama yüzde 15 zam yapılmıştır. Bu zamlarla ay sonunu getiremeyeceği aşikar olan memurlarımız, daha şimdiden ay sonuna kadar gerekli parayı temin etmenin yani borç aramanın yollarına bakmaktadır. Ortalama 36 TL zamma karşılık cebinden şuan peşin 60 TL çıkmış ve buradaki fark ile bundan sonra doğacak farkların nasıl temin edileceği düşünülmektedir. Yapılan haksızlıkların mutlaka bir bedeli olacağını ve bu haksızlıkların hesabının mutlaka sorulacağını siyasi iradeye bir kez daha hatırlatıyoruz. Memurlar olarak yapılan haksızlıkları, fahiş zamları ve yaşam koşulları altında ezilmeyi hatırlatan maaş bordrolarımızı hak için, adalet için, alamadığımız hizmetin, kullanamadığımız kaynağın bedelini ödememek için yakıyoruz”

Konuşmaların ardından sendika başkanları ve üyeleri, ellerinde tutukları maaş bordrolarını yakarak daha önceden hazırlanan kutunun içerisine attı. Güvenlik önlemlerinin alındığı protesto gösterisinin ardından sendika üyeleri sessizce dağıldı./iha