Bazı illerde Türk Telekom fiber optik sisteminden, bazı illerde de Gelir İdaresi Başkanlığı sisteminden kaynaklanan sorunlar mükellefleri strese soktu. Bu anlamda özellikle Kayseri ve İzmir'den gelen şikayetler dikkat çekiyor.
 
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı mali yapılandırmasında uzatılan sürenin de sonuna geliniyor.
 
Yapılandırmadan yararlanmak için son 15 gün kalırken, bazı illerde Türk Telekom fiber optik sisteminden, bazı illerde de Gelir İdaresi Başkanlığı sisteminden kaynaklanan sorunlar mükelleflerde strese neden oluyor. Mükellefler mali yapılandırmada yaşadıkları sorunları Yeni Şafak'a iletirken, özellikle geçtiğimiz hafta İzmir ve Kayseri'deki vergi mükelleflerinden gelen maillerde, mali yapılandırmadan yararlanmak için vergi dairelerine yaptıkları başvurularda sadece dilekçe verebildikleri şikayetlerinin çokluğu dikkati çekiyor.
 
'İŞLEMİM NE OLDU?' ENDİŞESİ
 
İzmir'den gelen maillerde mükellefler, vergi dairesi yetkililerinin kendilerine Türk Telekom'un fiber optik altyapısındaki sorundan dolayı sistemin kilitlendiğini söylediklerini belirttiler.
 
Sistemde yaşanan sıkıntı nedeniyle mükelleflerden sadece yapılandırmadan yararlanma başvurusu alınıyor. Ancak işlem daha sonra sistemin çalıştığı anlarda yapılarak mükellefe bildiriliyor. Mükellefler durumlarını anlattıkları maillerde, "işlemim ne oldu" stresine girdiklerini kaydettiler.
 
TELEKOM: ARIZA YOK
 
İzmir'deki mükelleflerin şikayetini ilettiğimiz Türk Telekom İzmir Batı 1 Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Arıkan ise sorunla ilgili hafta sonu bir inceleme yaptıklarını söyledi. Arıkan, fiber optik operasyon müdürlüğü ile İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı arasında yaptıkları ölçümleme yaptıklarını kaydederken, ancak yaptıkları ölçümleme değerleri itibariyle sistemde herhangi bir arızanın olmadığını belirtti.
 
GİB FİLTRELEME YAPTI
 
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı'nın geçtiğimiz hafta sistemlerinde Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan filtrelemeden kaynaklı bir kesinti olduğunun tespit edildiğini söyleyen Arıkan, "Bu kesintiden İzmir Batı 1 Bölge Müdürümüzün de anında bilgisi olmuştu.
 
Telekom'dan mı kaynaklandı şekilde Vergi Dairesi Başkanlığı ile temasa geçilmişti. Ancak Türk Telekom'dan kaynaklı herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirlenmişti" dedi.
 
SGK'nın işlemlerinde aksamalar yaşandı
 
Öte yandan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun işlemlerinde de sistemin çökmesi şeklinde bazı aksaklıkların olduğu ortaya çıktı. İzmir SGK Bölge Müdürlüğü'nde "sistem çalışmıyor" şikayetleri mükelleflerden geliyor. Örneğin bir vatandaş, eşinin solunum yetmezliği nedeniyle BBAP adlı cihaza evde bağımlı hale geldiğini söylüyor. Raporunu çıkarmak istediğinde, "sistem çalışmıyor" cevabı aldıklarını dile getiriyor. Vatandaş, "İnanılmaz bir şey. Sistem çalışmazsa so-lunum veya benzeri yatağa bağlı hastalar cihaz alamıyor" şeklinde şikayet ediyor.
 
yenişafak