Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması yapan Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Turkcell Süper Lig'de bu akşam Fenerbahçe ile karşılaşacak futbol takımına başarılar diledi.

Karadeniz, konuşmasının ardından Çin'de düzenlenen Paralimpik Oyunları'nda briçte birinci olan dünya şampiyonu Murat Anter'e madalyasını takarak, plaket ve hediye verdi.

Karadeniz, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in, Anter'in başarısı konusunda bilgisinin olmadığını düşündüğünü ifade ederek, “Eminim bilgisi olduğunda Murat Anter'i çağıracak ve bağrına basacaktır” dedi.

ÖNER: “AZMİMİZİ SEZON SONUNA KADAR GÖTÜRECEĞİZ”

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, futbol takımını kastederek, kazanma ve mücadele azmini sezon sonuna kadar götürmek istediklerini söyledi.
Sportif alandaki faaliyetleri konusunda üyelere bilgiler veren Öner, “Kazanma ve mücadele azmimizi sezon sonuna kadar götürmek istiyoruz. Herkesin 'Helal olsun, hak ettiler' diye söylemesini amaçlıyoruz. Fortis Türkiye Kupası'na geçen sezon ara verdik. Bu sezon almak istiyoruz. Bu kupada yarı final ve final oynadığınız da önemli bir gelir oluyor. İnşallah bugün saat 21.00 itibariyle de gülen taraf oluruz” dedi.

Kenan Öner, basketbol takımının da sezona iyi başladığını anlatarak, şunları söyledi: “ABD ve Avrupa piyasasında adını duyurmuş Austin'i aldık. Ancak adaptasyon sorunu yaşadı ve gitti. Takımın ona bel bağlaması vardı. Şimdi başkanımız ve sorumlu arkadaşımız bu konuya eğildi. Görülen eksikler kısa sürede giderilecek. Bir veya iki oyuncuyla bu sıkıntıyı gidereceğiz. Geçen sezonki başarımızı yakalamaya çalışacağız.

Ekonomik krize kısa sürede adapte olarak bazı tedbirler aldık. Branşların hepsi faal. Futbol çok dinamik, akışı durduramıyorsunuz. Elden geldiğince tasarruf tedbirleri almaya çalıştık. Elektrikten, telefondan, seyahatten ve benzinden düşünün bütün kalemlerde tedbirler aldık. Belli ölçüde kısa sürede hep birlikte bunların sonuçları alacağız. Çalışan sayısını hemen azaltmak gibi bir düşüncemiz yok. Böyle güzel bir ortamı yaşarken buna şu an ihtiyaç duymadık. Harcamalarda tasarrufa gittik. Önemli bir tasarruf yapacağımızı düşünüyoruz.”

Genel sekreter Öner, 2010 Dünya Müzeler Yarışı'nda 4 adayın bulunduğunu, bunlardan birinin de Beşiktaş Müzesi olduğunu söyledi.

Fulya'da BJK Süleyman Seba Projesi'nde sona girildiğini kaydeden Öner, “Aralık ayından itibaren devlet büyüklerimizden randevu talep edildi. Aralık ayında bu görkemli tesisimizin açılışını hep beraber yapacağız” diye konuştu.

Öte yandan, siyah-beyazlı kulübün borcunun, 52 milyon YTL'si başkan Yıldırım Demirören'e olmak üzere, toplam 132 milyon 491 bin 450 YTL olduğu açıklandı.