Yakalanan şüphelilerden kardeş olanların bomba yapımında kullanılan malzemeleri temin edip bomba ürettikleri, diğer üçüncü şahsın ise mektubu yazan kişi olduğu öğrenildi.
Muğla polisi ve Ortaca Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından eldiven kullanılmasına rağmen parmak izi takibi ile yakalanan ve suçlarını itiraf eden zanlılardan ikisi dün çıkarıldıkları mahkemenin ardından tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti. Tutuklanan zanlılar M.A.Ş. (38) ve S.A. (24) dikkat çekmemek için bombanın içinde bulunduğu poşeti ve içerisine bıraktıkları sutyeni Dalaman'dan aldıkları tespit edildi. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda çalışmaları genişleten polis ekipleri bomba yapımında kullanılan malzemelerin Afyon'dan getirildiğini ve bombayı yapanlarında yine Afyonlu iki kardeş olduğunu belirledi. Afyon'da düzenlenen operasyon ile yakalanan A.K. ve kardeşi R.K. de olayın meydana geldiği Ortaca ilçesi'ne getirildi. Bu arada bombanın içerisine bırakılan aşk mektubunun da bombayı olay yerine bıraktığı tespit edilen M.A.Ş.'nin amcasının oğlu A.Ş.'nin yazdığı tespit edildi.
Dün akşam saatlerinde Afyon'dan Ortaca'ya getirilen zanlılar sorgulamalarında bombayı hazırladıklarını itiraf ettiği bildirildi. Kardeş olan iki zanlı ile birlikte aşk mektubunu yazan diğer zanlı A.Ş. bugün geniş güvenlik önlemleri altında Ortaca Adliye'sine sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlıların sorgusu devam ediyor.
“BOMBAYI TARİHİ ESER ÇIKARILACAK DİYE HAZIRLADIK”
Afyon'dan getirilen A.K. ve R.K. isimli iki kardeş olan zanlılar ifadelerinde; hazırladıkları bomba ile cinayet işleneceğini bilmediklerini ve daha önceden arkadaşları olan ve tutuklanan M.A.Ş.'nin tarihi eser çıkarmak için sipariş ettiğini belirttiler. A.K. ve R.K. kardeşlerin “Biz yaptığımız bombanın ölüm amaçlı kullanılacağını bilmiyorduk. Bize tarihi eser çıkarmak için kullanacaklarını söylediler. Biz de bombayı hazırlayıp, Ortaca'ya gönderdik” şeklinde ifade verdikleri öğrenildi.
Emniyetteki ilk sorguları tamamlanan zanlılar daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildiler.