54 EA 926 plakalı Sakarya'da bir şirkete ait olan Citroen marka aracın 11 Nisan'da şirketin ortaklarından İ.Ö. isimli işadamının evinden çalındığı belirlendi. Ancak çalınan aracın orijinal plakasıyla Sakarya'da dolaştığı ve otoban gişelerinden kaçak geçiş yaptığı anlaşıldı. Aracın sahibi olan işadamı İ.Ö.'ye de 4 kez kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle 800 TL'ye yakın ceza makbuzu gönderildi. Emniyette kaçırıldığına dair kayıt olmasına rağmen araç ele geçirilemedi. Emniyet kaynaklarından otoban gişelerindeki OGS'lerde çalıntı aracı tanıyan bir sistemin olmadığı, sadece kaçak geçen aracın plakasının tespit edildiği bilgisine ulaşıldı.

Hain saldırıda patlatılan otomobil, işadamı İ.Ö.'nün Karaçam'daki evinin önünden gece vakti kaçırıldı. Önce eve giren hırsızlar cüzdan ve paraları çaldı, ancak olay yerinden biraz uzaklaştıktan sonra çalınan cüzdanı inceleyen hırsızlar aracın anahtarını gördü. Zanlılar kaçtıkları eve yeniden dönerek bu kez otomobili de çaldılar. İşadamı İ.Ö., hırsızlık olayı anlaşıldıktan sonra jandarmaya haber verdiklerini ve aracın çalındığı gece evde parmak izi alındığını belirtiyor. Ancak daha sonra aracın akıbetiyle ilgili hiçbir bilgi alamadıklarını ifade eden İ.Ö., "Aracı sıfır almıştım. Daha 4 bin kilometredeydi. Kasko yaptırmamıştık. Araç evimin önünden çalındı" şeklinde konuştu.

ARAÇ, SAPANCA-SULTANBEYLİ HATTINDA GEZMİŞ

Aracın plakasının değiştirilmeden epeyce bir süre bu şekilde dolaştığını dile getiren İ.Ö., bunu adresine gönderilen ve plakaya yazılan cezalardan anladığını ifade ediyor. İ.Ö., "Ayrıca, otoban gişelerindeki görüntüler bunu doğruluyor. Araç çalındıktan sonra otoban gişelerinden kaçak geçiş yapmış. Kaçak geçiş yapılması suretiyle plakama 4 kez ceza geldi. Cezaları ödemedim. Bu bilgileri yetkililerle paylaştım. Aracım İstanbul Sultanbeyli'de de dolaşmış. İşin ilginç yanı ise çalındığı Sakarya'ya tekrar getirilmesi hem de 3 kez. Aracımın Sapanca'ya da 3 kez geldiği belirlendi. Bütün bunlara rağmen nasıl yakalanmadı, anlaşılır gibi değil" dedi. Patlatılan aracın kendilerine ait olduğunun şase numarasından anlaşılmasının ardından İ.Ö., jandarmaya olayla ilgili yeniden ifade verdiğini kaydediyor.