Danıştay saldırısıyla ilgili davada müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım ile İsmail Sağır"ın “tanık koruma programı”na alınarak, bildikleri her şeyi anlattıkları öne sürüldü. Osman Yıldırım"ın, “Ataşehir"de Veli Küçük ile yaptığımız toplantıda Cumhuriyet ve Danıştay saldırılarının kararı alındı. Cumhuriyet gazetesinin bombalarını Veli Küçük"ten aldık.
Bombaların iki tanesini Alparslan Arslan"a, bir tanesini de bana verdi” dediği iddia edildi.
Star ve Taraf gazetelerinde dün yayımlanan habere göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 11 Mart"ta Ankara"ya giderek üç uzman polis ve başkomiserden oluşan bir ekiple birlikte Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıların faili Alparslan Arslan ile Osman Yıldırım"ı sorguladı.

"Bombalar Küçük"ten"
Yıldırım"ın tanık koruma programından yararlanmak koşuluyla verdiği ifadede, 27 Nisan 2006"da İstanbul Ataşehir"de emekli Tuğgeneral Veli Küçük"ün de bulunduğu bir toplantı yapıldığını, toplantıya Alparslan Arslan ile birlikte katıldıklarını, Cumhuriyet gazetesi ve Danıştay eylemlerinin burada kararlaştırıldığını itiraf ettiği öne sürüldü. Arslan ise iddiaları reddetti.
Star gazetesi, dünkü sayısında, Osman Yıldırım ile İsmail Sağır"ın, tanık koruma programı kapsamına alındığını ve bildikleri her şeyi anlattıklarını iddia etti.
Sorguda Arslan, konuşmamayı tercih ederken, Yıldırım bildiklerini polislere anlattı. İddiaya göre, Ataşehir"de Veli Küçük"le 27 Nisan 2006"da bir araya geldiklerini anlatan Yıldırım, Cumhuriyet gazetesi ve Danıştay eylemlerinin burada kararlaştırıldığını öne sürdü.

"Teknik doğrulama"
Taraf gazetesi de, dün “Cumhuriyet bombalarını Veli Küçük Paşa verdi” başlığıyla yayımladığı haberinde, Yıldırım"ın Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları Veli Küçük"ün verdiğini itiraf ettiğini belirtti. Taraf, ayrıntılı ifadesi görüntülü ve sesli olarak alınan Yıldırım"ın tanık koruma programına alındığını iddia etti.
Yıldırım"ın ifadesinde, “Ataşehir"de Veli Küçük ile yaptığımız toplantıda Cumhuriyet ve Danıştay saldırılarının kararı alındı. Cumhuriyet gazetesinin bombalarını Veli Küçük"ten aldık. Bombaların iki tanesini Alparslan Arslan"a, bir tanesini de bana verdi” dediği yazıldı.
Yıldırım"ın anlattığı Ataşehir toplantısının polisin bölgedeki baz istasyonu verilerinden yola çıkarak yaptığı teknik araştırmayla da doğrulandığı belirtildi.
Milliyet